Cozonac cu nuca

de miremirc in Dulciuri, 18 Dec 2012 | 2842 vizualizari

 

by Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 7 g drojdie uscata (1 plic)
  • 180 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie esenta de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • Umplutura :
  • 200 g nuci macinate
  • 2 albusuri
  • 4 lg zahar
  • 1 lg cacao
  • 1 lg rom
  • Uns deasupra :
  • 1 galbenus
  • 3 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Aluat : punem intr-o craticioara, pe foc, laptele amestecat cu zaharul si zaharul vanilat. Lasam pe foc pana fierbe putin laptele si zaharul se topeste.Dam deoparte si adaugam coaja rasa de lamaie. Lasam sa se racoreasca putin.


Intr-un lighenus de plastic cernem faina, adaugam praful de sare, drojdia uscata, laptele racorit ( dar nu fierbinte ), esenta de vanilie, untul topit si racorit si el, cele 3 galbenusuri, oul intreg si framantam pana cand obtinem un aluat elastic. Ungem cu ulei aluatul si il asezam in lighenasul de plastic. Il acoperim cu un prosopel curat si apoi il asezam intr-un loc ferit de curentii de aer. Lasam sa dospeasca 1 ora.


Umplutura : mixam spuma tare cele 2 albusuri, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste . Aceasta bezea o amestecam cu nucile macinate, cu rom-ul si pudra de cacao. Omogenizam cu grija, amestecand cu o lingura , prin rasturnare.


Aluatul dospit, il rasturnam pe masa de lucru si il impartim in 2. Fiecare parte o intindem cu mainile si asezam umplutura.


Rulam cele 2 parti, apoi le impletim si le asezam in tr-o tava de cozonac (31*16 cm) tapetata cu hartie pentru copt.


Lasam cozonacul in tava sa creasca, pentru inca 1 ora, il ungem cu galbenus de ou amestecat cu 3 linfuri de lapte, apoi il dam la cuptor. (cuptorul trebuie sa fie pornit cu 15 minute inainte )


Dupa 20 minute , daca observati ca se rumeneste prea tare coaja cozonacului, asezati o hartie de copt peste el si lasati mai departe la cuptor. (cam 40-45 minute in total)


Lasam cozonacul sa se raceasca, acoprti cu un prosopel curat, apoi putem felia si servi.


Un cozonac cu nuca absolut delicios si pufos !



Sursa mea de inspiratie .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

19.12.2012, 09:31

Grozav abia astept sa vina momentul sa prepar si eu cozonac...miroase divin in casa cand il pregatesti...ti-au iesit foarte frumos!

Georgiana78 1

19.12.2012, 15:56

Arata minunat, parca mai bine decat cel din sursa de inspiratie.......! Cel putin asa mi se pare mie!

Mihaela11_jo 1

19.12.2012, 17:04

Ce frumos ti-a crescut
Sarbatori Fericite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu scortisoara