Desert cel mai grozav chec

de andreea_andrei in Prajituri, 13 Feb 2018 | 1129 vizualizari

 

Extrem de pufos si aromat..

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte caldut
  • 2,5 cani faina cernuta
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao cernuta
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • coaja de la o jumatate de lamaie bio
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cel mai grozav chec:

Se separa ouale.


Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, adaugat treptat pana cand isi schimba culoarea si devin cremoase.


Albusurile se bat spuma cu sare si zaharul adaugat treptat pana avem o bezea ferma, lucioasa.


Adaugam galbenusurile peste bezea si amestecam cu o spatula.


Omogenizam si incepem sa adaugam faina in ploaie, amestecand usor de jos in sus pentru a nu scoate aerul din bezea. Cand se ingroasa, alternam faina cu laptele caldut in care am adaugat praful de copt.


Eu am facut checul in doua culori, asa ca am oprit 4 linguri de faina intr-o cana, pentru a avea aceeasi textura intre culori.


Dupa ce am terminat de adaugat laptele si faina, mai putin cele 4 lg, am adaugat si nuca si coaja de lamaie si am impartit compozitia in doua parti egale.


In prima am adaugat 2 linguri de faina din cele 4.


In cea de a doua am adaugat 2 liguri de cacao in locul celor de faina.


Optional se pot adauga fructe proaspete sau direct congelate date prin faina pentru a nu se duce la fund.


Se coace la cuptorul preincalzit la 170 grade C, pana cand trece testul scobitorii, aproximativ o ora.


Eu l-am facut in toate variantele posibile: simplu, cu nuca, cu cacao, cu fructe (prune, visine, caise, piersici)


Spor la bucatarit!

 

TIPS-URI

1

Din aceste ingrediente ies doua checuri sau o tava cu 20 portii prajitura.

2

Dupa ce il scoateti din cuptor, se asaza pe un gratar pentru a se raci.

3

Pentru a se obtine efectul de zebra, turnam alternativ cate un polonic de compozitie in centrul tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cel mai grozav chec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

13.02.2018, 19:46

Mmm, ce-mi place checul!

elucubratiiculinare 1

14.02.2018, 08:50

dantes 1

15.02.2018, 17:25

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Carpati