Desert chec cu iaurt

de Lau in Prajituri, 3 Mar 2014 | 73719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 8 linguri ulei
  • 150 g iaurt
  • 460 g faina
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • 1 praf de copt
  • sare
  • afine
  • nuca
  • 2 linguri cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu iaurt:

Intr-un vas mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste


Galbenusurile le mixam cu uleiul, dupa care adaugam iaurtul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura.


Adaugam 1/2 din spuma de albusuri, amestecam cu lingura cu miscari usoare, iar cand s-a incorporat adaugam spuma ramasa, coaja de lamaie si esenta, amestecand din nou pana ce s-a incorporat spuma.


Adaugam compozitia (din care am oprit un cateva linguri) in tava tapetata cu ulei si faina.


Adaugam afinele deasupra si apasam putin cu lingura sa intre in compozitie.


Deasupra adaugam compozitia ramasa amestecata cu cacao si deasupra nucile tocate.


Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea (180 de grade, aprox 45 de minute).


Lasam sa se raceasca in tava cca 10 min, dupa care le scoatem pe un gratar pana ce se raceste complet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Florentina_Cristina 1

04.03.2014, 19:05

Lau 1

04.03.2014, 21:32

gaby_gabytza 1

07.03.2014, 17:07

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krista