Desert chec cu iaurt

de Lau in Prajituri, 3 Mar 2014 | 93367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 8 linguri ulei
  • 150 g iaurt
  • 460 g faina
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • 1 praf de copt
  • sare
  • afine
  • nuca
  • 2 linguri cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu iaurt:

Intr-un vas mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste

Galbenusurile le mixam cu uleiul, dupa care adaugam iaurtul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura.

Adaugam 1/2 din spuma de albusuri, amestecam cu lingura cu miscari usoare, iar cand s-a incorporat adaugam spuma ramasa, coaja de lamaie si esenta, amestecand din nou pana ce s-a incorporat spuma.

Adaugam compozitia (din care am oprit un cateva linguri) in tava tapetata cu ulei si faina.

Adaugam afinele deasupra si apasam putin cu lingura sa intre in compozitie.

Deasupra adaugam compozitia ramasa amestecata cu cacao si deasupra nucile tocate.

Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea (180 de grade, aprox 45 de minute).

Lasam sa se raceasca in tava cca 10 min, dupa care le scoatem pe un gratar pana ce se raceste complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si visine