Desert chec cu lamaie

de Gherca Daniela in Dulciuri, 23 Apr 2017 | 629 vizualizari

 


Excelent de bun, pufos, aromat si ce mai zici ca se termina imediat! :D
Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mici sau 4 oua mari
  • 200 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • zeama si coaja de la 2 lamai
  • 3 linguri apa
  • 200 g faina
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu lamaie:


Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Pe urma, punem galbenusurile unul cate unul, pana le incorporam bine, dupa care adaugam uleiul, coaja de lamaie si esenta de vanilie, omogenizam si la sfarsit, faina cu praful de copt pe care l-am stins cu zeama de la cele 2 lamai. Mixam pana obtinem o compozitie omogena.


Turnam aluatul rezultat, intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, pentru 45-50 minute sau facem testul cu scobitoarea.


Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se raceasca, apoi il pudram cu zahar pudra.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Camelya 1

23.04.2017, 21:20

Uuu, imi doresc si eu doua felii pentru dimineata!

GeorgiG 1

24.04.2017, 08:33

Ce bun e !

Gherca Daniela 1

24.04.2017, 16:22

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cum faci cozonaci- reteta video