Desert chec cu lamaie

de Gherca Daniela in Dulciuri, 23 Apr 2017 | 1194 vizualizari

 


Excelent de bun, pufos, aromat si ce mai zici ca se termina imediat! :D
Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mici sau 4 oua mari
  • 200 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • zeama si coaja de la 2 lamai
  • 3 linguri apa
  • 200 g faina
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu lamaie:

  Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Pe urma, punem galbenusurile unul cate unul, pana le incorporam bine, dupa care adaugam uleiul, coaja de lamaie si esenta de vanilie, omogenizam si la sfarsit, faina cu praful de copt pe care l-am stins cu zeama de la cele 2 lamai. Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

      Turnam aluatul rezultat, intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, pentru 45-50 minute sau facem testul cu scobitoarea.

      Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se raceasca, apoi il pudram cu zahar pudra.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Camelya 1

23.04.2017, 21:20

Uuu, imi doresc si eu doua felii pentru dimineata!

GeorgiG 1

24.04.2017, 08:33

Ce bun e !

Gherca Daniela 1

24.04.2017, 16:22

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite pentru Gabitza