Desert chec cu mere

de Zamfira in Dulciuri, 28 Iul 2019 | 814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g mere răzuite (stoarse de zeamă)
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 150 g făină
  • 30 g ulei
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • 1 zahăr vanilinat
  • 1 linguriță scorțișoare
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu mere:

Curățăm merele de coajă, le răzuim, le stoarcem de zeamă și apoi le cântărim pentru a avea 500 g de mere.

Batem albușurile și adăugăm treptat zahărul împreună cu zahărul vanilinat până când obținem o spumă fermă tip bezea.

Frecăm gălbenușurile cu uleiul și coaja de la o lămâie până când devine deschisă la culoare. 

Punem spuma de la ouă peste gălbenușuri și treptat adăugăm făina și un praf de sare.

Amestecăm totul cu mișcări ușoare de jos în sus.

Adăugăm merele răzuite și o linguriță de scorțișoara.

Punem compoziția într-o tava de chec (am folosit o tava mică de chec, lungime 25 cm)

Punem chec-ul în cuptorul preîncălzit la 200 C, după 10 minute reducem temperatura la 180 C, timp de coacere 40-45 de minute. La cuptoarele pe gaz, flacăra trebuie să fie mediu spre mic.

După ce se răcește se poate felia perfect. Gustul este o combinație între plăcintă cu mere și gustul specific de chec. Bun, bun … poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara