Desert chec cu nuca de cocos si cacao

de Steffy in Prajituri, 6 Iun 2013 | 46434 vizualizari

 

Reteta este inspirata de la Jamila Cuisine, care mi-a dat o idee minunata pentru a face un chec frumos de Paste. 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri nuca de cocos maruntita
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu nuca de cocos si cacao:

Separam albusurile de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului batem albusurile cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase, adaugam zaharul tos si pliculetele de zahar vanilinat, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le turnam peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula.


Faina o amestecam cu praful de copt si o punem peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri. Adaugam apoi si nuca de cocos maruntita.


Impartim compozitia formata in doua si intr-una din ele punem cacaua pe care am amestecat-o cu 2-3 linguri de apa calda.


Tapetam o tava mare de cozonac cu faina si incepem sa formam checul. Punem in tava o lingura din compozitia alba si deasupra o lingura din compozitia cu cacao, iar o lingura din compozita alba si alta din compozitia de cacao pana terminam ambele compozitii. Vom obtine un chec frumos marmorat.


Dam checul la cuptor, la foc mediu pentru 30-40 de minute, pana ce checul e bine copt. Facem testul cu scobitoarea. Il scoatem apoi din tava si il lasam sa se raceasca.


Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu nuca de cocos si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Micutza Luana 1

07.06.2013, 13:19

ce fain e

jolygina 1

07.06.2013, 16:04

gaby_gabytza 1

28.06.2013, 11:39

superb

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole
  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca (din albusuri)