Desert chec cu nuca de cocos si cacao

de Steffy in Prajituri, 6 Iun 2013 | 39148 vizualizari

 

Reteta este inspirata de la Jamila Cuisine, care mi-a dat o idee minunata pentru a face un chec frumos de Paste. 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri nuca de cocos maruntita
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu nuca de cocos si cacao:

Separam albusurile de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului batem albusurile cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase, adaugam zaharul tos si pliculetele de zahar vanilinat, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le turnam peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula.


Faina o amestecam cu praful de copt si o punem peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri. Adaugam apoi si nuca de cocos maruntita.


Impartim compozitia formata in doua si intr-una din ele punem cacaua pe care am amestecat-o cu 2-3 linguri de apa calda.


Tapetam o tava mare de cozonac cu faina si incepem sa formam checul. Punem in tava o lingura din compozitia alba si deasupra o lingura din compozitia cu cacao, iar o lingura din compozita alba si alta din compozitia de cacao pana terminam ambele compozitii. Vom obtine un chec frumos marmorat.


Dam checul la cuptor, la foc mediu pentru 30-40 de minute, pana ce checul e bine copt. Facem testul cu scobitoarea. Il scoatem apoi din tava si il lasam sa se raceasca.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu nuca de cocos si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Micutza Luana 1

07.06.2013, 13:19

ce fain e

jolygina 1

07.06.2013, 16:04

gaby_gabytza 1

28.06.2013, 11:39

superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat si glazurat cu ciocolata