Desert chec cu nuci si portocala

de Rahela Velicu in Dulciuri, 27 Dec 2019 | 3170 vizualizari

 

Un chec delicios si extrem de aromat. "Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 3 linguri de apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura de coaja de portocala razuita
  • 2 linguri de zeama de portocla
  • 1 plic de praf de copt
  • 100 g nuca zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu nuci si portocala:

 Mixam albusurile cu zaharul. Adaugam galbenusurile si apa fierbinte si incorporam cu o spatula.

 Adaugam faina toata odata si praful de copt si incorporam.

 Impartim compozitia de chec in 2 boluri. Intr-un bol adaugam cacao, iar in celalalt adaugam coaja si zeama de la portocala.

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt, punem compozitia cu cacao, apoi pe cea cu portocala.

 Presaram nuca deasupra si coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Presaram zahar pudra si lasam la racit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu nuci si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rahela Velicu 1

03.01.2020, 11:16

Merci!

Rahela Velicu 1

03.01.2020, 11:16

dantes 1

01.12.2021, 12:21

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici