Desert chec cu portocale, rom si stafide

de katty in Dulciuri, 22 Feb 2020 | 335 vizualizari

 

Un chec aromat si extrem de pufos pe care il prepar cu drag de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 7 linguri ulei
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri apa calda
  • 5 linguri zeama de portocale+2 linguri ptr compozitia cu cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • 70 gr stafide
  • coaja rasa de la o portocala
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu portocale, rom si stafide:

Intr-un castron punem stafidele. Adaugam peste ele romul si apa calda. Amestecam din cand in cand in ele pentru ca toate sa fie hidratate si aromate.


Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana capata aspectul unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul.


Scurgem stafidele.


Adaugam zeama care a ramas , zeama de portocale si coaja de portocala rasa.


Cernem faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu o spatula de jos in sus pana se incorporeaza toata faina. Turnam 3/4 din compozitie in 3 tavi de chec. In compozitia ramasa adaugam cacaua si cele 2 linguri zeama de portocala , apoi adaugam stafidele.


Impartim compozitia in cele 3 tavi.


Dam tavile la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 50 minute sau pana trec proba scobitorii. Lasam checurile sa se raceasca, apoi presaram deasupra zahar pudra .

TIPS-URI

1

daca stafidele sunt foarte ucate si nu mai ramane lichid puteti sa adaugati 1 lingura de rom direct in compozitia de chec

2

pentru o aroma desavarsita avem nevoie de un rom de buna calitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu portocale, rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 9 %
219.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

23.02.2020, 18:47

Rocsi 1

23.02.2020, 20:34

Ce pufosenii!

vasimur 1

23.02.2020, 21:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

ieri la 21:54

Prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

ieri la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

ieri la 12:42

Placinta creata

de Lau 9

pe 07.04 la 22:49

Spaghete cu creveți aromatizați

pe 07.04 la 22:40

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu crema