Desert chec cu rahat

de loredanaaa in Dulciuri, 4 Iul 2017 | 138 vizualizari

 

Un chec pufos si aromat si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 80 gr unt topit
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr rahat tocat marunt
  • coaja razuita de la o portocala sau lamaie
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu rahat:




Separăm albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu praful de sare. Treptat, adaugam cate putin zahar. Mixam galbenusurile pana cand obținem consistenta unei creme.


Peste spuma de albusuri, adaugam gălbenușurile, cu o spatula de silicon amestecam usor cu mișcări de sus in jos.


Treptat adăugăm faina amestecata cu praful de copt, alternand cu untul topit. Punem coaja de portocolata si zaharul vanilat, incorporam usor. Apoi adăugăm și rahatul, amestecand usor. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec tapetata cu foaie de copt.


Checul il lasam la cuptor pana trece “testul scobitorii” .


Eu am făcut si cateva briose (6 briose) din acelasi aluat, in care am adaugat cateva smochine.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

dantes 1

06.07.2017, 14:11

Bun!

loredanaaa 1

07.07.2017, 11:43

Multumesc

noiinbucatarie 1

17.07.2017, 11:22

bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu