Desert chec cu surpriza

de Meea in Dulciuri, 1 Aug 2017 | 319 vizualizari

 

  Astăzi vă povestesc două lucruri și apoi vă las! Nu știu de ce, dar în ultimul timp îmi plac tot mai mult lucrurile bine structurate și clare. E de bine, nu?

1. Mă amuză atât de tare numele acestei rețete haha:)). Inițial mă gândisem să o numesc simplu ”Chec de ciocolată cu crema de brânză”, dar apoi când am trimis poza cu checul unei prietene mi-a spus: ”Wow! Credeam ca e un simplu chec cu ciocolată, dar apoi am văzut cum arată înauntru și m-am gândit imediat la oul cu surprize”. Bine, surpriza mea nu este o jucarie, ci doar o cremă delicioasă, plina de savoare în fiecare mușcătură. Gustul de cremă de brânză fină, accentuat de puțină lămâie, se îmbină perfect cu checul învăluit în muuuultă ciocolată. Și pe lângă gustul deosebit, prezența este și ea pe măsură! Poate mi se pare doar mie, dar sunt înnebunită de modul în care arată checul tăiat. Deci, doar mie mi se pare? 

2. Știți cât de muuult îmi plac mie lucrurile handmade, nu? FOARTE MULT! Mă fascinează faptul că omul poate să lucreze atâtea lucrurile minunate cu mâinile sale. Și toate atât de diferite și personale! 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente chec:
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 130 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 plic budincă de ciocolată
  • 100 g ciocolată
  • 2 lingurițe Nesquik
  • Ingrediente cremă:
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 lămâie
  • 400 g cremă de brânză
  • 3 linguri făină
  • Ingrediente decor:
  • 100 g ciocolată
  • 50 ml ulei
  • fulgi de ciocolată
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu surpriza:

Pentru chec, mixăm ouăle împreună cu zahărul și uleiul până când acestea își dublează volumul.


Separat, amestecăm toate ingredientele solide (făina, praful de copt, budinca și Nesquik). Nu mă întrebați de ce am pus Nesquik! Așa am simțit și eu așa am făcut checul, iar astăzi vă prezint rețeta exact așa cum am făcut-o și eu haha:)).

Adăugăm amestecul din ingredientele solide peste ouă, în câteva tranșe, mixând bine după fiecare adăugare. Punem apoi și ciocolata topita (cu puțin ulei).



Tapetăm tava pentru chec cu ulei și făină și turnăm aluatul. Lăsăm checul la cuptor pentru aprox. 20 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

*În poza de mai jos observați cum s-a crăpat checul meu. Întotdeauna am vrut sa obțin acest aspect ”neîngrijit” al checului și nu știu cum de l-am obținut de data aceasta. Daca știe cineva va rog să-mi scrieți haha:)).

**Pentru faptul că am adăugat și ciocolată topită în aluat, checul se va coace pe margini prima dată, iar apoi pe deasupra va rămâne necopt, dând senzația unei compoziții gen Chocolate Lava Cake. Dar nu vrem așa de data aceasta! Nu-l scoateți, dați focul mai tare și lăsați checul în cuptor până când toată suprafața va fi coaptă.


Lăsăm checul la răcit și ne apucăm să facem crema: pe baie de aburi punem laptele, zahărul și puțină coajă de lămâie. Când s-a topit zahărul, adăugăm făină și amestecăm continuu până când crema s-a îngroșat


Lăsăm crema la răcit, timp în care mixăm crema de brânză cu puțină zeamă de lămâie.

* Dacă puneți doar puțină zeamă, aceasta doar va accentua gustul, iar dacă doriți să obțineți acel gust acrișor, puneți muultă zeamă de lămâie.


Adăugăm crema de lapte răcită, lingură cu lingură, peste crema de brânză.


Revenim la checul răcit: tăiem cu ajutorul unui cuțit un șanț mai lărguț în mijlocul chechului ca în poza de mai jos.Umplem checul cu cremă. O parte din aluatul rămas îl fărâmițăm pe deasupra checului.




* O idee salvatoare în cazul în care v-a rămas prea multă cremă și blat:

CHEC CU CREMĂ DE BRÂNZĂ LA PAHAR:


În continuare, glazurăm marginile checului cu ciocolata topită (împreuna cu cei 50 ml ulei) și apoi decorăm cu fulgi de ciocolată.


Putem servi checul pe moment sau îl putem lăsa la rece dacă doriți să fie mai crocantă ciocolata. V-a plăcut surpriza? haha:))

 

TIPS-URI

1

reteta o gasiti si pe blog: https://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/08/chec-cu-surpriza.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu surpriza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Meea 1

03.08.2017, 13:25

Va multumesc

miki_a 1

03.08.2017, 16:50

Superb!!!!!

noiinbucatarie 1

09.08.2017, 17:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac