Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura

de Oana in Prajituri, 8 Feb 2018 | 5542 vizualizari

 

Fie ca il faci pentru Valetine's Day, imprumutat de la americani, fie pentru romanescul Dragobete, acest chec e ideal sa ii arati persoanei iubite cat tii la ea si mai ales... sa ii faci o surpriza dulce. 
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

Chec de zmeura:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 140 g faina
  • 2 linguri pudra de zmeura deshidratata
  • 80 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita colorant rosu

Chec de cacao

  • 4 oua
  • 140 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 30 gr cacao neagra
  • 60 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie

Glazura:

  • 100 gr crema de branza
  • 50 gr unt moale
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita pudra de zmeura deshidratata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura:

Se prepara primul chec, cel de zmeura: se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cand se umfla bine se adauga treptat zaharul. Se bate bine pana se obtine o bezea ferma si zaharul este topit. Se pun galbenusurile peste bezea, se adauga vanilia si se mixeaza usor pana se incorporeaza. Se amesteca pudra de zmeura cu faina si se cerne in compozitie, putin cate putin si se incorporeaza cu o spatula, amestecand lejer, de jos in sus. Se pune colorantul rosu si se amesteca pana se obtine culoarea roz intens.


Pudra de zmeura nu coloreaza asa tare, deci este nevoie de colorant.


Nu este nevoie de praf de copt pentru ca va creste de la albusurile spuma.


Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de chec si se rastoarna compozitia. Se niveleaza si se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute. Se face testul cu scobitoarea.


Se scoate checul din tava, se indeparteaza cu grija hartia de copt si se lasa la racit pe un gratar, pus pe o parte.


Cand s-a racit complet se taie in felii de 1,5 cm grosime.


Cu ajutorul unui cuter in forma de inima se decupeaza pe mijloc fiecare felie. Se pastreaza inimioarele in ordinea in care au fost taiate.


Se prepara checul de cacao, la fel ca cel de zmeura. Faina se amesteca cu cacaua si se cern in compozitia de oua.


Se pune un sfert din compozitia de chec de cacao in tava tapetata cu hartie de copt. Se asaza apoi inimioarele de chec roz pe mijloc, una in spatele celeilalte, bine lipite una de alta. Se pune restul de compozitie de cacao de jur imprejurul inimioarelor si deasupra, se niveleaza usor si se coace checul la 180 de grade pentru 40 de minute.


Se face iar testul cu scobitoarea, se scoate din tava, se indeparteaza hartia de copt si se lasa la racit pe o parte, pe un gratar.


Pentru glazura, se mixeaza crema de branza cu untul moale, se adauga zaharul pudra si zmeura deshidratata.


Se imbraca checul si se decoreaza dupa plac cu fulgi de ciocolata si zmeura deshidratata.

 

TIPS-URI

1

Zmeura deshidratata o gasiti in supermarket la raionul cu fructe uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

15.02.2018, 13:21

Delicios si deosebit

claudiaO 1

14.02.2019, 09:55

minunata! cui nu i-ar place asa ceva?

Lina24 1

24.02.2019, 10:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sturion pe placa de sare

ieri la 21:15

Gustarea de la ora 10

ieri la 20:26

Mini pizza

ieri la 20:13

Iaurt, cereale și fructe

ieri la 20:11

RETETA RECOMANDATA
Musuroi ciocolatos