Desert chec din albusuri cu nuca si stafide - 700 -

de MotanLaOale in Prajituri, 10 Mar 2017 | 1326 vizualizari

 

Incet, incet intre o lene si o pauza am ajuns si eu la 700 de retete.
Reteta este inspirata de INA.

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 10g praf de copt
  • 2 lingiri cacao
  • 100g miez de nuca
  • 100g stafide
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec din albusuri cu nuca si stafide - 700 -:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.


Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine ferma.


Se adauga uleiul si doar 9 linguri de faina amestecata cu praful de copt.


Dopa ce se mixeza bine se pune deoparte intr-un castron aproximativ o cana din aluat care se amesteca cu cacaoa.


In aluatul ramas se pune restul de faina, se mixeaza si se adauga stafidele.


Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.


Se toarna compazitia alba si apoi, cu lingura, compozitia cu cacao.


Se trece cu o scobitoare in zig zag prin tava sa se desperseze compozitia cu cacao frumos.


Se presara deasupra nuca rupta bucati.


Se coace la foc potrivit 45-50 de minute.


Se face testul cu scobitoarea.


Se scoate dun tava si se lasa la racit.


Se portioneaza si se serveste.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu nuca si stafide - 700 -" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

MotanLaOale 1

14.03.2017, 17:57

Multumesc

Valclaudia 1

18.03.2017, 19:54

Felicitari! La cat mai multe retete grozave,Motanel!

MotanLaOale 1

18.03.2017, 20:12

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Blat din albusuri, ciocolata si fructe