Desert chec pufos

de Constelatialeu in Dulciuri, 21 Mai 2015 | 36783 vizualizari

 

Treaba e urmatoarea, ca Mami, bunica din partea mamei facea un chec delicios, nu stiu reteta, ea nu mai este, caietul ei cu prajituri a disparut... dar am gasit ceva asemanator, tot prin niste retete de-ale ei vechi... si am executat acest delicios si pufos chec... dar tot nu e ca ala pe care ni-l facea cand eram mici....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de apa
  • 2 cani de zahar ( cana de ceai)
  • 2 cani faina
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 lamaie
  • un praf de sare
  • zahar pentru pudrat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu uleiul si apa. Omogenizam bine.

Cernem faina si o incorporam cu miscari lente, de jos in sus. Impartim compozitia, un sfert in care adaugam cacao si trei sferturi ramane alba.

Tapetam cu hartie de copt doua tavi de cozonac si apoi turnam din compozitia alba in ambele tavi si la fel si compozitia maro, iar cu ajutorul unui bat de frigaruie amestecam culorile. Dam tavile la cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru 45 de minute si facem testul scobitorii. Scoatem din cuptor tavile, lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar.

Pufos si aromat!

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru doua checuri.

2

Albusurile se bat foarte bine, ca sa creasca frumos si pufos.

3

Nu este nevoie de praf de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Vrabiuta 1

22.03.2016, 17:10

Cel mai cel !

cristyi 1

12.09.2016, 14:45

Buna

Am facut reteta asta deja de 3 ori. De fiecare data cand trebuie sa fac cafele si prajituri la biserica am facut cate 4 checuri si de fiecare s-au macat. Mai ales de copii. Si nu locuiesc in Romania.

Multumesc de reteta

Constelatialeu 1

12.09.2016, 15:05

Buna, Cristyl, ma bucur ca ti-a placut !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec Clementina