Desert chec trio

de Ancutsa in Dulciuri, 5 Feb 2020 | 1523 vizualizari

 

Un desert de week-end, în trei culori, cu fulgi de ciocolată albă și neagră, cafea, stafide, rahat. Mie nu-mi plac rahatul și stafidele, așa că le pun doar pe jumătate de chec, pentru ai mei, apoi ei își termină partea lor cu mirodenii și trec la partea mea, dar nu mă supăr, din contră, mă bucur că s-a mâncat repede și că le-a plăcut.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 130 ml ulei,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 5 linguri apă fierbinte,
  • 7 linguri cu vârf de făină,
  • 2 lingurițe cacao conținut redus de grăsime,
  • 2 lingurițe cacao neagră (22 % unt de cacao),
  • 1 linguriță cafea măcinată,
  • 5 g praf de copt,
  • Rahat, după gust,
  • Ciocolată neagră, după gust,
  • Ciocolată albă, după gust,
  • Un vârf de linguriță coajă rasă de lămâie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec trio:

 

Mod de preparare:

Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apa şi praful de copt şi se omogenizează.

Compoziția rezultată se împarte în 3 boluri: una rămâne albă și în ea se adaugă 4 linguri cu vârf de făină, în al doilea bol se adaugă 2 lingurițe de cacao neagră, 1 lingură de făină și cafeaua, iar în cel de-al treilea bol se adaugă 1 lingură de făină și 2 lingurițe cacao simplă (conținut redus de grăsime).

Se transferă într-o tavă pentru chec pregătită cu hârtie de copt, mai întâi compoziția cea mai închisă la culoare, se nivelează cu o spatulă și se presară ciocolata albă răzuită (nu veți avea nevoie de mai mult de 2 pătrățele de ciocolată) coaja de lămâie și rahatul tăiat cubulețe.

Se toarnă compoziția de cacao mai deschisă la culoare, se rade ciocolata neagră.

Apoi se toarnă și compoziția albă și se presară din loc în loc stafide.

Se dă checul la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se face auriu, adică aprox 25 de minute, apoi se lasă la răcit.

 

Porții: 10

Timp de pregătire: 15 min

Timp de gătire: 25-30 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/chec-trio.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec trio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

09.02.2020, 09:43

Bun!

Ancutsa 1

09.02.2020, 12:05

Daniela

Ancutsa 1

09.02.2020, 12:06

Domnule Dante, multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba si ananas (reteta video)