Desert cheesecake cu mure si jeleu de mure

de oanapl in Prajituri, 6 Iun 2021 | 673 vizualizari

 

Dacă e weekend, atunci musai pregătim un desert. Încă mai am în congelator tot felul de fructe și am decis să pregătesc un desert rapid, răcoros, de vară. Poate fi pregătit cu orice fruct de sezon. Cu siguranță e la fel de delicios.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 200 g biscuiți simpli (sau digestivi)
  • 100 g unt
  • pentru cremă:
  • 600g mure + 2 linguri zahăr
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 100 g zahăr măcinat
  • 10 g gelatină granulată
  • pentru jeleu:
  • 170g sos de mure
  • 50ml apă rece
  • 10g gelatină
  • pentru decor:
  • Mure
  • Afine
  • Cremă de mure
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu mure si jeleu de mure:

Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine.
Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Se dă blatul la frigider și între timp se pregătește crema. Eu am folosit și folie de acetat și am pus-o pe marginea inelului reglabil, înainte de a tuna biscuiții.


Crema:

Se păstrează 50 buc mure pentru a pune peste blat.
Se pune murea într-o crăticioară și se adaugă zahărul, apoi se pune pe foc și se fierbe 5-10 minute. Se lasă să se răcorească și se trece compoziția printr-o sită. Eu am obținut 320g de sos.

 Se mixează mascarpone cu 100g zahăr măcinat până se omogenizează. Se adaugă apoi smântâna pentru frișcă și se mixează până când devine fermă compoziția. Se toarnă 100g sos de mure peste crema mascarpone și se omogenizează.

Se hidratează 10g gelatină în 50 g sos de mure (se lasă 10 minute la hidratat) și apoi se topește la bain marie până când devine lichidă. Se lasă să se răcorească, apoi se adaugă o lingură de cremă mascarpone peste gelatină și se omogenizează (pentru a se tempera) apoi se adaugă peste crema de mascarpone și se omogenizează.

 

 
Asamblare:
Se scoate blatul de biscuiți din frigider, se pune mure pe marginea blatului și se răstoarnă crema de mure, se nivelează și apoi se pune cheesecake-ul la frigider pentru o oră. Se păstrează 4-5 linguri de cremă pentru ornat.


Jeleu:
Se hidratează 10g gelatină în 50 ml apă și apoi se topește la bain marie până când devine lichidă. Se lasă să se răcorească apoi se amestecă gelatina cu sosul de mure rămas.
Se amestecă bine și apoi se toarnă peste cheesecake și se pune din nou la frigider pentru minim 3-4 ore.

Înainte de a desface inelul de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. Eu am avut folie de acetat și am desfăcut inelul reglabil și am îndepărtat folia cu grijă.
Se decorează prăjitura după imaginație.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu mure si jeleu de mure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

Tort cu pere si mascarpone

de Lau 9

ieri la 08:45

Tarta cu fructe

de Lau 9

ieri la 08:19

Iahnie de fasole boabe la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

pe 02.08 la 23:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de naut cu chorizo si bulgur
  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

Tort cu pere si mascarpone

de Lau 9

ieri la 08:45

Tarta cu fructe

de Lau 9

ieri la 08:19

Iahnie de fasole boabe la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

pe 02.08 la 23:44

RETETA RECOMANDATA
Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure