Desert chinezesc cu orez si migdale

de retetele_tinei in Dulciuri, 2 Noi 2014 | 1472 vizualizari

 

Va propun acest desert, care, sincer, la inceput nu m-a convins in totalitate, dar cand a fost gata.... sunt fara cuvinte, nu mi-as fi inchipuit, ca ar putea fi asa gustos .
Veti observa ca n-am pregatit in cantitate mare, pt ca nu stiam daca ne v-a placea sau nu... este, de asemenea, ideal pt post.

 

INGREDIENTE

  • 125g orez
  • 2 linguri de miere
  • 10 sau 15 migdale
  • sare
  • apa pt fiert
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chinezesc cu orez si migdale:

Orezul, se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Eu la 125g orez, am pus, 1l de apa.

Dupa ce orezul a fost fiert, se strecoara.O tigaie se pune pe foc si cand e incalzita, se pune orezul.

Dupa 1 minut, se pune mierea dizolvata in putina apa si se lasa 1-2 minute la prajit, impreuna.

Dupa care se adauga migdalele si se stinge focul.

Eu l-am lasat putin la racit in tigaie, dupa care l-am pus intr-un bol si am mai aruncat migdale deasupra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti sa mai adaugati si alte arome:coaja de lamaie,sau de portocala etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chinezesc cu orez si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

02.11.2014, 21:43

MotanLaOale 1

03.11.2014, 10:14

babi5 1

03.11.2014, 11:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Budinca de clatite cu branza