Desert chocoflan

de Nadyne in Dulciuri, 14 Apr 2017 | 751 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar pentru caramel

Pentru blatul de ciocolata:

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 300 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema de zahar ars:

  • 6 oua
  • 800 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 plic extract vanilie Bourbon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chocoflan:

Caramelizam zaharul, cu atentie, sa nu devina amarui, il turnam in tava (33/26) si-l intindem repede, ca sa acoperim toata suprafata.


Mixam ouale, laptele, zaharul si vanilia si turnam compozitia in tava, peste caramel.


Ingredientele pentru blatul de cacao, le mixam si pe ele 2-3 minute; aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani, apoi il adaugam peste crema de oua.


Tava o asezam intr-o alta mai mare, cea de la aragaz de exemplu, in care turnam apa (un fel de bain marie). O introducem in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru aproximativ 50 minute sau pana blatul de ciocolata trece testul scobitorii.


Veti observa, cande este gata, ca straturile se aleg singure si s-au inversat.


Prajitura se lasa, in tava, pana se raceste complet, apoi o dam la rece, acoperita cu o folie alimentara, pentru cateva ore sau, mai bine, peste noapte.


Se intoarce tava cu susul in jos si se rastoarna prajiturica in alta tava, dupa care putem portiona si savura!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chocoflan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

16.04.2017, 14:46

Mmm, ce bunatate!

noiinbucatarie 1

18.04.2017, 13:18

Delicios!

oanapl 1

23.04.2017, 14:49

Bun, bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti