Desert ciocolata de casa cu capsuni

de oanapl in Dulciuri, 11 Apr 2017 | 2504 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Paulei Gafitescu.

 

INGREDIENTE

  • stratul de cacao:
  • 90 ml apa
  • 170 g zahar
  • 240 g lapte praf
  • 40 g cacao
  • 120 g unt
  • esenta de rom 
  • pentru stratul de capsuni:
  • 100 ml suc de capsuni
  • 150 g zahar
  • 120 g unt
  • 260 g lapte praf
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu capsuni:

Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zaharul pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba (la foc mediu), mai lasi pe foc 6-7 minute, pana cand compozitia are aspectul unui sirop.

Separat cerni cacaua si laptele praf. Iei siropul de pe foc si adaugi untul si esenta de rom apoi omogenizezi. Torni siropul peste ingredientele uscate si amesteci bine sa nu ramana cocoloase.

Tapetezi o tava mica cu folie de plastic alimentara si adaugi ciocolata, apoi o nivelezi si o lasi la racit (nu in frigider).

Pentru a obtine 100 ml suc de capsuni, ne trebuie aproximativ 250-300 g capsuni proaspete. Le speli bine, le rupi coditele si le pui pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar. Din momentul in care incep sa fiarba, le lasi 10 minute pe foc, apoi le pui intr-o sita la strecurat, pentru a obtine cat mai mult suc.

Masori 100 ml de suc de capsuni si il pui pe foc impreuna cu cele 150 de grame de zahar. Lasi sa fiarba 6-7 minute si apoi adaugi untul.

Separat cerni laptele praf, apoi pui peste el siropul de capsuni si amesteci bine. Torni compozitia peste cea de ciocolata si dai tava la rece. Dupa 3-4 ore de stat la rece, se feliaza perfect. Tai batoane de ciocolata cu capsuni si le servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

17.04.2017, 10:15

Ce bine suna!

Xandrinne 1

17.04.2017, 21:17

kytz 1

20.04.2017, 11:45

Waw...cum aratăăăă!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Capricii