Desert ciocolata de casa cu capsuni

de oanapl in Dulciuri, 11 Apr 2017 | 1229 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Paulei Gafitescu.

 

INGREDIENTE

  • stratul de cacao:
  • 90 ml apa
  • 170 g zahar
  • 240 g lapte praf
  • 40 g cacao
  • 120 g unt
  • esenta de rom 
  • pentru stratul de capsuni:
  • 100 ml suc de capsuni
  • 150 g zahar
  • 120 g unt
  • 260 g lapte praf
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu capsuni:

Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zaharul pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba (la foc mediu), mai lasi pe foc 6-7 minute, pana cand compozitia are aspectul unui sirop.

Separat cerni cacaua si laptele praf. Iei siropul de pe foc si adaugi untul si esenta de rom apoi omogenizezi. Torni siropul peste ingredientele uscate si amesteci bine sa nu ramana cocoloase.

Tapetezi o tava mica cu folie de plastic alimentara si adaugi ciocolata, apoi o nivelezi si o lasi la racit (nu in frigider).

Pentru a obtine 100 ml suc de capsuni, ne trebuie aproximativ 250-300 g capsuni proaspete. Le speli bine, le rupi coditele si le pui pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar. Din momentul in care incep sa fiarba, le lasi 10 minute pe foc, apoi le pui intr-o sita la strecurat, pentru a obtine cat mai mult suc.

Masori 100 ml de suc de capsuni si il pui pe foc impreuna cu cele 150 de grame de zahar. Lasi sa fiarba 6-7 minute si apoi adaugi untul.

Separat cerni laptele praf, apoi pui peste el siropul de capsuni si amesteci bine. Torni compozitia peste cea de ciocolata si dai tava la rece. Dupa 3-4 ore de stat la rece, se feliaza perfect. Tai batoane de ciocolata cu capsuni si le servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

17.04.2017, 10:15

Ce bine suna!

Xandrinne 1

17.04.2017, 21:17

kytz 1

20.04.2017, 11:45

Waw...cum aratăăăă!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura dobos