Desert clatite aromate la sticla cu mascarpone si inghetata

de mihaelar63 in Dulciuri, 5 Noi 2018 | 2639 vizualizari

 

 De vreo trei luni poftesc clatite si mereu le las pe o altadata. Tot am auzit eu ce usor este sa folosesti o sticla pentru compozitie. Nu mai ai grija sa pui cu polonicul in tigaie. De acum inainte tot asa o sa procedez. Este foarte comod si nu se stropeste deloc, pastrezi curatenia usor.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 200 gr faina alba
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • 1 varf cutit sare fina
  • 1 varf cutit drojdie uscata
  • 1/2 lingurita cardamom pudra
  • mascarpone
  • inghetata cu rom si stafide
  • dulceata de capsuni cu piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite aromate la sticla cu mascarpone si inghetata:

  1.  Ouale se sparg pe rand pentru sa le poata fi verificata prospetimea.
  2. Se mixeaza cu zaharul vaniliat si sarea fina.
  3. Drojdia se amesteca in putin lapte caldut sa se hidrateze.
  4. Cand ouale sunt batute spuma, se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza.
  5. Pe rand se pune cate putin lapte, faina si laptele amestecat cu drojdie]
  6. Din nou se repeta operatia, mixand, pana se termina ingredientele.
  7. La sfarsit se incorporeaza cardamomul, apa de flori de portocal si apa minerala.
  8. Amestecul trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri 
  9. Daca va par clatitele prea subtiri, adaugati putina faina. Daca le doriti mai subtiri, se pune putin lapte sau apa minerala.
  10. Amestecul l-am turnat intr-o sticla cu gura mai larga [ am folosit sticla in care a fost laptele ] .
  11. Nu am lasat sa treaca mai mult de 10 minute pana am inceput sa prepar clatitele. Amestecul nu trebuie sa dospeasca.
  12. Intr-o tigaie non aderenta am pus un firicel de ulei. Atat a fost nevoie la inceput. Restul de ulei a fost eliberat din compozitie la coacere.
  13. Am copt clatitele pe ambele parti. Le-am intors cu ajutorul unei spatule teflonate. Nu folositi cutit pentru a evita zgarierea tigaii.
  14. Se obtin clatite pufoase care vor ramane tot asa de fragede chiar si a doua zi, fara sa se usuce. 
  15. Clatitele se ung cu un strat subtire de mascarpone si cu dulceata preferata.
  16. Noi am avut dulceata de capsuni cu piper si dulceata de cirese negre.
  17. Serviti clatitele insotite de inghetata preferata.

TIPS-URI

1

Apa de flori de portocal este un suvenir primit de la fiul meu ca urmare a vacantei tunisiene. Aceasta apa aromata a dat o nota subtila de delicatete.

2

Cardamomul a dat nota picanta si exotica banalelor noastre clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite aromate la sticla cu mascarpone si inghetata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert baigli cu nuca