Desert clatite cu gem

de RODIMUR in Dulciuri, 24 Apr 2017 | 1430 vizualizari

 

Clătitele sunt un desert ușor de preparat și foarte apreciat, atât de copii, cât și de adulți. Ele pot fi umplute cu gem, cu dulceață, cu brânză, cu fructe, cu nutella...
În ultimul timp, au apărut și "torturile" de clătite, puse una peste alta și unse cu nutella, cu frișcă, cu mascarpone  sau cu gem, dar eu prefer varianta clasică a clătitei.
Tocmai această diversitate a realizării și prezentării clătitelor, le face de nerefuzat.
De obicei, eu umplu clătitele cu gem de caise/prune sau cu dulceață de vișine, pentru că-mi place gustul acrișor, combinat cu textura moale a clătitei.

 

INGREDIENTE

  • 150-200 grame făină albă
  • 25 grame zahăr tos
  • 500 ml lapte
  • 1-2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de bicarbonat
  • 1 plic de vanilie
  • coajă rasă de lămâie
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu gem:

Se amestecă făina, zahărul, sarea, bicarbonatul, ouăle, vanilia, coaja de lămâie rasă și laptele, cu mare grijă, ca să nu facem cocoloașe, până ce rezultă o compoziție cu densitatea smântânii.


Se unge tigaia pentru clătite, cu un strat subțire de ulei și, când s-a încins, se toarnă compoziția cu un polonic mic sau cu o ceșcuță. Se prăjește clătita pe ambele fețe, se răstoarnă pe o farfurie mai mare, se unge cu gem, sau cu dulceață, după care se rulează.


Această operațiune se repetă, până la terminarea compoziției.


Clătitele se pot servi și împăturite în patru, ca niște șervețele și decorate cu frișcă, sau cu sirop.


Există și rețete de clătite cu drojdie, dar eu le prefer pe cele cu bicarbonat, așa cum am scris aici, pentru că drojdia provoacă arsuri la stomac, pe când bicarbonatul se folosește tocmai pentru a elimina arsurile. Iată de ce unii nu suportă aluaturile dospite și de ce s-a "inventat" pasca fără aluat. Bicarbonatul este utilizat în foarte multe scopuri, este benefic pentru organism, iar rolul său în mâncare este de a o face mai pufoasă și mai fragedă.

TIPS-URI

1

Compoziția pentru clătite se toarnă în tigaie, doar când uleiul s-a încins, ca să nu se lipească.

2

Uleiul se întinde în tigaie cu o pană, într-un strat foarte subțire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

RODIMUR 1

25.04.2017, 09:38

Mulțumesc, Anca! Ți-aș oferi, dacă aș putea...

miki_a 1

25.04.2017, 10:47

Excelente! .... servesc și eu una cu gem de vișine !

RODIMUR 1

25.04.2017, 11:59

Cu plăcere, miki_a!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

RETETA RECOMANDATA
Tort "Jumatate copt jumatate crema"