Desert clatite in sos de vanilie

de ralu_ca in Dulciuri, 25 Mai 2014 | 24014 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 300 gr branza de vaci
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf de sare
  • Sos:
  • 500 ml smantana
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • un plic zahar vanilat bourbon
  • Bezea:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1/2 plic zahar bourbon
  • Plus 10 clatite gata preparate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite in sos de vanilie:

Am preparat umplutura din ingredientele de mai sus dupa care am umplut clatitele in forma de suluri. Le-am aseazat in forma unsa cu putin unt si am turnat deasupra sosul de vanilie preparat astfel: smantana, galbenusurile si zaharul amestecate se pun intr-o craticioara la foc mic pana dau in clocot si apoi se adauga zaharul vanilat .


Am introdus forma la cuptor si prepar bezeaua. Albusurile cu zaharul si zaharul vanilat se bat spuma tare. Am scoas tava din cuptor si am turnat bezeauadeasupra. Am introdus din nou la cuptor si am lasat pana ce bezeaua devine aurie. Am pudrat cu zahar pudra vanilat.


Se servesc atat calde cat si reci.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite in sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

25.05.2014, 20:14

O super bunatate!

Corinuta 1

26.05.2014, 00:38

Ador clatitele sub orice forma!

laura_n 1

26.05.2014, 13:26

moaaa, ce nebunie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu crema de branza la cuptor