Desert cobbler cu nectarine si afine

de Bucataras in Prajituri, 14 Iul 2019 | 2474 vizualizari

 

Pentru o masa de pranz in familie, ca intr-o zi de duminica ploioasa ca cea de azi, am pregatit un desert cu fructe de sezon. Buuuun, bun! 
Cobbler cu nectarine si afine, adica un fel de tarta cu multe fructe si doar putin aluat pe deasupra. Si o cupa de inghetata pe deasupra, ca rasfatul sa fie total. ;)
Despre fructe nu mai zic, puteti sa puneti ce fructe va plac, in orice combinatie doriti. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de fructe (800 g nectarine si 200 g afine, cu aproximatie )
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pt aluat:
  • 200 g faina alba
  • 50 g zahar
  • 100 g unt rece taiat cuburi
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 vf de cutit de sare
  • 130 g iaurt (sau lapte batut)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cobbler cu nectarine si afine:

Pune cuptorul la incalzit la 180 grade C.

Unge tava cu unt si pune fructele taiate (unde e cazul), stropeste-le cu zeama de lamaie si adauga zahar, amidon si vanilia, apoi amesteca-le. 

Mixeaza ingredientele pentru aluat si toarna-l peste fructe, in tava. Eu am folosit doua tavi de 20/30 cm. 

Pune tavile la cuptor pentru 35-40 min sau pana fructele isi lasa zeama si aluatul e usor auriu. 

Presara zahar pudra si fulgi de migdale si serveste tarta cu o cupa de inghetata. 

Cobblerul cu nectarine si afine e dupa mine un desert nepretentios, dar asa de bun ca nu-ti vine sa te opresti doar dupa o portie. Si cum e plin de fructe si are foarte putin aluat, nu-i bai daca-ti mai pui una...

Hai sa aveti pofta si o zi frumoasa! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cobbler cu nectarine si afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda si afine