Desert cobbler cu nectarine si afine

de Bucataras in Prajituri, 14 Iul 2019 | 2539 vizualizari

 

Pentru o masa de pranz in familie, ca intr-o zi de duminica ploioasa ca cea de azi, am pregatit un desert cu fructe de sezon. Buuuun, bun! 
Cobbler cu nectarine si afine, adica un fel de tarta cu multe fructe si doar putin aluat pe deasupra. Si o cupa de inghetata pe deasupra, ca rasfatul sa fie total. ;)
Despre fructe nu mai zic, puteti sa puneti ce fructe va plac, in orice combinatie doriti. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de fructe (800 g nectarine si 200 g afine, cu aproximatie )
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pt aluat:
  • 200 g faina alba
  • 50 g zahar
  • 100 g unt rece taiat cuburi
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 vf de cutit de sare
  • 130 g iaurt (sau lapte batut)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cobbler cu nectarine si afine:

Pune cuptorul la incalzit la 180 grade C.

Unge tava cu unt si pune fructele taiate (unde e cazul), stropeste-le cu zeama de lamaie si adauga zahar, amidon si vanilia, apoi amesteca-le. 

Mixeaza ingredientele pentru aluat si toarna-l peste fructe, in tava. Eu am folosit doua tavi de 20/30 cm. 

Pune tavile la cuptor pentru 35-40 min sau pana fructele isi lasa zeama si aluatul e usor auriu. 

Presara zahar pudra si fulgi de migdale si serveste tarta cu o cupa de inghetata. 

Cobblerul cu nectarine si afine e dupa mine un desert nepretentios, dar asa de bun ca nu-ti vine sa te opresti doar dupa o portie. Si cum e plin de fructe si are foarte putin aluat, nu-i bai daca-ti mai pui una...

Hai sa aveti pofta si o zi frumoasa! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cobbler cu nectarine si afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea