Desert cornete cu crema de vanilie si mascarpone

de mirela0911 in Dulciuri, 6 Noi 2016 | 19414 vizualizari

 

Am preparat aceste cornete cu ajutorul formelor pe care le-am castigat la concursul de Halloween. Sunt super, iar cornetele umplute cu crema de vanilie sunt si mai si! Multumesc, Bucataras! >:D<

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 lg ulei
  • 1 ou + 1 albus
  • lapte cat cuprinde
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte

Crema:

  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornete cu crema de vanilie si mascarpone:

Aluat: Intr-un vas se pune faina si se amesteca cu sarea. Intr-o craticioara se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si drojdia zdrobita. Se amesteca apoi se lasa sa se activeze drojdia.

Oul si albusul se bat bine si se toarna peste faina, la fel si uleiul. Cand a dospit drojdia se toarna peste restul ingredientelor si se amesteca totul. Se adauga putin cate putin lapte atat cat este nevoie pentru a se putea framanta un aluat moale si nelipicios. Se lasa sa creasca in volum jumatate de ora.

Se ia aluatul si se imparte in trei parti. Se ia fiecare parte si se intinde in foaie dreptunghiulara cu o grosime de 2-3 mm, apoi se taie in 6 fasii pe lungime, late de grosimea degetului mare. Se iau formele de cornete, se ung cu ulei si se infasoara fiecare fasie de aluat dinspre varf spre baza. Se asaza pe tava de copt in picioare, se ung cu galbenusul batut si amestecat cu cele 2-3 linguri de lapte. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 minute sau pana se rumenesc frumos. Se scot si se lasa putin sa se raceasca apoi se desprind de pe forma. La fel se procedeaza cu restul aluatului.

Crema: Intre timp se prepara crema. Intr-o oala se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga si amidonul, se amesteca bine apoi se toarna laptele. Se omogenizeaza si se pune oala pe foc si se amesteca in continuu pana se obtine o crema consistenta ca o budinca. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra vanilat apoi se incorporeaza cate putin budinca bine racita. 

Cand s-au racit bine cornetele se umplu cu crema de vanilie apoi se servesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Avand doar 6 forme de cornete, a durat mai mult timpul de coacere al acestora.

2

Se pot umple cu orice fel de crema preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornete cu crema de vanilie si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

pe 16.08 la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

pe 16.08 la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema Engleza