Desert cornete cu crema de vanilie si mascarpone

de mirela0911 in Dulciuri, 6 Noi 2016 | 5309 vizualizari

 

Am preparat aceste cornete cu ajutorul formelor pe care le-am castigat la concursul de Halloween. Sunt super, iar cornetele umplute cu crema de vanilie sunt si mai si! Multumesc, Bucataras! >:D<

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 lg ulei
  • 1 ou + 1 albus
  • lapte cat cuprinde
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte

Crema:

  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornete cu crema de vanilie si mascarpone:

Aluat: Intr-un vas se pune faina si se amesteca cu sarea. Intr-o craticioara se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si drojdia zdrobita. Se amesteca apoi se lasa sa se activeze drojdia.


Oul si albusul se bat bine si se toarna peste faina, la fel si uleiul. Cand a dospit drojdia se toarna peste restul ingredientelor si se amesteca totul. Se adauga putin cate putin lapte atat cat este nevoie pentru a se putea framanta un aluat moale si nelipicios. Se lasa sa creasca in volum jumatate de ora.


Se ia aluatul si se imparte in trei parti. Se ia fiecare parte si se intinde in foaie dreptunghiulara cu o grosime de 2-3 mm, apoi se taie in 6 fasii pe lungime, late de grosimea degetului mare. Se iau formele de cornete, se ung cu ulei si se infasoara fiecare fasie de aluat dinspre varf spre baza. Se asaza pe tava de copt in picioare, se ung cu galbenusul batut si amestecat cu cele 2-3 linguri de lapte. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 minute sau pana se rumenesc frumos. Se scot si se lasa putin sa se raceasca apoi se desprind de pe forma. La fel se procedeaza cu restul aluatului.


Crema: Intre timp se prepara crema. Intr-o oala se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga si amidonul, se amesteca bine apoi se toarna laptele. Se omogenizeaza si se pune oala pe foc si se amesteca in continuu pana se obtine o crema consistenta ca o budinca. Se ia de pe foc si se lasa la racit.


Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra vanilat apoi se incorporeaza cate putin budinca bine racita.


Cand s-au racit bine cornetele se umplu cu crema de vanilie apoi se servesc.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Avand doar 6 forme de cornete, a durat mai mult timpul de coacere al acestora.

2

Se pot umple cu orice fel de crema preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornete cu crema de vanilie si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

anca_rm 1

07.11.2016, 10:12

ce harnicuta esti Mirela , minunate sunt

mirela0911 1

08.11.2016, 10:09

Vă mulțumesc!

Criss 1

09.11.2016, 12:49

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Inghetata