Desert guguluf cu afine si iaurt

de La Ancuta in Dulciuri, 16 Mai 2017 | 1119 vizualizari

 

Cum bine stiti, noua ne plac foarte mult checurile. Copiii le mananca cu drag si sunt usor de preparat, iar pentru ca, incet, incet se incalzeste vremea poate fi o buna reteta pentru picnic.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 260 g faina
  • 250 g afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf cu afine si iaurt:

Mixam untul moale cu zaharul, iar apoi adaugam extractul de vanilie si ouale si mixam pana cand se omogenizeaza. Adaugam iaurtul si coaja de lamaie si mixam.

Faina o amestecam cu praful de copt si praful de budinca si le adaugam in compozitie amestecand pana cand se incorporeaza.


La final, adaugam afinele spalate si amestecam usor cu o spatula.

Turnam aluatul in tava de guguluf unsa cu unt.


Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 45-50 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.


Lasam putin sa se racoreasca in tava, apoi rasturnam guguluful pe un gratar de bucatarie si il lasam sa se raceasca complet.


Dupa ce s-a racit, il pudram cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf cu afine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

18.05.2017, 01:49

Si la mine s-ar potrivi
Eventual mai pui de la tine doua cornulete ca sti ca ai mereu

Rahela Velicu 1

18.05.2017, 08:36

Perfect este!

La Ancuta 1

18.05.2017, 23:23

Mihaela, fabrica de cornulete ma numesc )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie (reteta video)