Budinca de orez

de xana in Dulciuri, 12 Iul 2014 | 9828 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr orez cu bobul rotund
  • 500 ml apa
  • 1,750 l lapte
  • 2 betisoare de scortisoara
  • coaja de la o lamaie
  • 450 gr zahar
  • 20 gr praf pentru creme brulee instant(optional)
  • 5 galbenusuri
  • 1 cana lapte(250ml)
  • 40 gr unt
  • vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Punem la fiert apa si orezul, la foc mediu, pana scade toata apa, dar avand grija ca orezul sa nu se prinda de fundul oalei. Adaugam apoi coaja de la o lamaie, taiata in felii(doar partea galbena) , betisoarele de scortisoara si 1,750 l lapte si lasam pe foc pana orezul este fiert bine si cremos, amestecand mereu. Adaugam zaharul si omogenizam.


Batem cu un tel cele 5 galbenusuri cu restul de lapte, vanilia(esenta sau seminte, dupa gust) si praful pentru creme brulee si turnam peste orez, inca pe foc. Mai lasam cateva minute la fiert, amestecand mereu.


Luam de pe foc, adaugam untul si omogenizam.


Punem budinca in recipientele dorite si dam la frigider pentru cateva ore.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce punem zaharul in orez cresc sansele ca acesta sa se arda, trebuie sa amestecam mereu cu o lingura pentru ca orezul sa nu se lipeasca.

2

Budinca are culoarea galbena mai mult din cauza prafului pentru creme brulee, dar daca nu gasiti, este la fel de buna si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

13.07.2014, 12:51

buuun

Rocsi 1

13.07.2014, 19:48

Ce faina!

Panacris 1

17.11.2017, 09:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu branza