Desert cornete pentru inghetata

de Ancutsa in Dulciuri, 29 Aug 2020 | 3889 vizualizari

 

Toată lumea adoră cornetele. Îmi doream de multă vreme să le fac eu în casă, pentru că cele cumpărate mi se par foarte dulci, dar și pentru că eram curioasă cum ies. Când în sfârșit am reușit să-mi cumpăr un aparat de sărățele, am început să testez. Am făcut mai multe încercări, însă tocmai acelea mi-au dat ideea unor sărățele pentru data viitoare.
Până atunci, să vă povestesc cum am făcut aceste cornete.
Nu uitați că timpul de lucru este alert!
A, și să aveți la îndemână niște șervete curate de bucătărie, ca să vă ajutați să rulați aluatul cât este fierbinte! Se răcesc bine după 24h și atunci se întăresc.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă mari
  • 2,5 ml îndulcitor
  • Un praf de sare
  • 20 g unt topit
  • 120 g făină
  • 110 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornete pentru inghetata:

Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele și amesteci. Acum torni untul topit, care având în vedere că este cald, trebuie să-l torni încet pe marginea vasului. Adaugi făina și omogenizezi. Aluatul este un pic mai gros ca la clătite.

Torni cu o lingură din amestec în forma de sărățele bine încălzită pe aragaz, chiar în mijloc, nu prea mult, o lingură ajunge. Închizi forma și lași să se gătească aprox 1 minut. Verifici dacă s-a colorat în auriu și transferi aluatul pe un șervet de bucătărie curat.

Rulezi cu ajutorul lui, ca să-i dai forma unui con. Aluatul este maleabil, dar și fragil, astfel că se rupe ușor, așa că manevrează-l cu grijă. După ce ai ținut aluatul în șervet un minut, îl poți desface ușor și acum îl rulezi la loc, dar fără șervet, ca să-i fixezi forma. Este încă moale.

Procedezi la fel cu restul de aluat.

Le lași la răcit, de preferat, peste noapte, eventual sprijinite de pahare înalte.

A doua zi, vor fi bine uscate.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/cornete-pentru-inghetata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornete pentru inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ancutsa 1

31.08.2020, 10:05

Multumesc, Cristina!

Ancutsa 1

31.08.2020, 10:05

Multumesc frumos, Rocsi!

Ancutsa 1

31.08.2020, 10:06

Multumesc frumos, Claudia!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu frisca