Desert cornulete fragede

de Oana in Dulciuri, 10 Oct 2017 | 12778 vizualizari

 

Azi pregatim reteta mamei mele de cornulete fragede. Aluatul este pregatit cu unt, intins in foaie subtire, iar cornuletele le voi umple o parte cu rahat si o parte cu magiun de prune si nuca.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt 82% grasime
  • 2 galbenusuri de ou
  • 150 gr smantana grasa
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 450 gr faina
  • un praf de sare
  • 50 ml apa
  • Umplutura:
  • 100 gr rahat
  • 2 linguri magiun de prune fara zahar
  • 1 lingura nuca macinata
  • zahar pudra pentru tavalit cornuletele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede:

Untul rece taiat cubulete se amesteca cu galbenusurile de ou, un praf de sare si coaja rasa de lamaie.


Se adauga smantana, zaharul pudra, praful de copt si faina, dar nu toata odata.


Se framanta usor pana aluatul se incheaga bine si devine usor elastic si nu se lipeste de maini. Daca este nevoie se adauga cateva linguri de apa rece.


Se pune intr-o folie de plastic si se lasa 15 minute in frigider pana se pregatesc umpluturile.


Se amesteca nuca cu magiunul de prune. Rahatul se taie cubulete pe un tocator pudrat cu zahar pudra, ca sa nu se lipeasca.


Aluatul racit putin se imparte in patru si se intinde pe rand cate o foaie rotunda cam de 30 cm diametru si destul de subtire, 2-3 mm. Se taie aluatul in 4, apoi in 8 si apoi in 16 triunghiuri.


Se pune cate o bucatica de rahat la baza fiecarui triunghi si apoi se ruleaza cornuletele catre varf. Se procedeaza la fel si cu a doua foaie de aluat si se umplu cornuletele tot cu rahat.



Se asaza apoi in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Se pun cu varful in jos ca sa nu se desfaca in timpul coacerii.


Tava merge in cuptorul preincalzit la 150-160 de grade C, pentru 15 minute, pana se rumenesc usor deasupra.


Cat se coace prima tava, se pregatesc si restul cornuletelor, pe care le umplu cu magiunul amestecat cu nuca. Se pune cate putina umplutura la baza, apoi se ruleaza la fel, catre varf.


Cornuletele fierbinti se tavalesc repede prin zahar pudra.


Sunt delicioase, foarte fragede, se topesc in gura!




 

TIPS-URI

1

Daca aveti si doriti puteti folosi untura, osanza pentru cornulete, cam 3-4 linguri. Acelea se vor topi in gura!

2

Din cantitatile de mai sus ies doua tavi cu cornulete, a cate 32 bucati fiecare.

3

Este bine sa folositi un gem tare, fara zeama, sa nu se scurga din cornulete. Cel mai potrivit este magiunul si eu am unul fara pic de zahar, este tare bun!

4

Le puteti pastra in cutii cu capac...asta daca rezista mai mult timp :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

dantes 1

11.10.2017, 17:22

Bune!

Rocsi 1

11.10.2017, 20:00

Se topesc in gura aceste cornulete, eu stiu asta! Din cele cu magiun vreau si eu!

RachelaBoc 1

13.10.2017, 01:39

Dacă as vrea sa pun doar nuca in cornulete, cum ar trebui pregătită ? Merci!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie