Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Azi pregatim reteta mamei mele de cornulete fragede. Aluatul este pregatit cu unt, intins in foaie subtire, iar cornuletele le voi umple o parte cu rahat si o parte cu magiun de prune si nuca.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus.
Pentru aceste Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, unt, oua, smantana, rahat, magiun.
Cum se prepara Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei
Untul rece taiat cubulete se amesteca cu galbenusurile de ou, un praf de sare si coaja rasa de lamaie.
Se adauga smantana, zaharul pudra, praful de copt si faina, dar nu toata odata.
Se framanta usor pana aluatul se incheaga bine si devine usor elastic si nu se lipeste de maini. Daca este nevoie se adauga cateva linguri de apa rece.
Se pune intr-o folie de plastic si se lasa 15 minute in frigider pana se pregatesc umpluturile.
Se amesteca nuca cu magiunul de prune. Rahatul se taie cubulete pe un tocator pudrat cu zahar pudra, ca sa nu se lipeasca.
Aluatul racit putin se imparte in patru si se intinde pe rand cate o foaie rotunda cam de 30 cm diametru si destul de subtire, 2-3 mm. Se taie aluatul in 4, apoi in 8 si apoi in 16 triunghiuri.
Se pune cate o bucatica de rahat la baza fiecarui triunghi si apoi se ruleaza cornuletele catre varf. Se procedeaza la fel si cu a doua foaie de aluat si se umplu cornuletele tot cu rahat.
Se asaza apoi in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Se pun cu varful in jos ca sa nu se desfaca in timpul coacerii.
Tava merge in cuptorul preincalzit la 150-160 de grade C, pentru 15 minute, pana se rumenesc usor deasupra.
Cat se coace prima tava, se pregatesc si restul cornuletelor, pe care le umplu cu magiunul amestecat cu nuca. Se pune cate putina umplutura la baza, apoi se ruleaza la fel, catre varf.
Cornuletele fierbinti se tavalesc repede prin zahar pudra.
Sunt delicioase, foarte fragede, se topesc in gura!
Incearca si reteta de Cornulete cu rahat colorat sau varianta de Cornulete fragede cu bors, foarte gustoase si fragede.
Iti recomandam si reteta de Cornulete cu nuca si untura, delicioase.
1
Daca aveti si doriti puteti folosi untura, osanza pentru cornulete, cam 3-4 linguri. Acelea se vor topi in gura!
2
Din cantitatile de mai sus ies doua tavi cu cornulete, a cate 32 bucati fiecare.
3
Este bine sa folositi un gem tare, fara zeama, sa nu se scurga din cornulete. Cel mai potrivit este magiunul si eu am unul fara pic de zahar, este tare bun!
4
Le puteti pastra in cutii cu capac...asta daca rezista mai mult timp :)
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola