Desert cornulete umplute cu pasta de macese si nuci macinate

de Valclaudia in Dulciuri, 9 Apr 2017 | 3031 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 400 ml apa minerala
  • 125 gr. zahar tos
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • faina cat cuprinde (cca 900 - 1000 gr.)

Umplutura:

  • 1 borcan pasta de macese
  • 100 gr. nuca de cocos rasa
  • 50 gr. arahide crude macinate
  • 100 gr. nuca macinata+4 linguri zahar+1 lingura cacao
  • 3-4 linguri de gris

Pentru pudrat:

  • zahar farin
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete umplute cu pasta de macese si nuci macinate:

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Trecem arahidele si nuca prin robot, apoi le amestecam cu restul ingredientelor alocate umpluturii si cu pasta de macese. Amestecam sa se omogenizeze bine umplutura.

Uleiul si apa minerala se pun intr-un vas incapator, adaugam bicarbonatul, zaharul, esenta de vanilie, pudra de cacao, iar la final, faina cat cuprinde, pentru a obtine un aluat elastic ce nu se mai lipeste de maini.

Tapetam tavile cu hartie de copt.

Rupem bucati de marimea unui mar din aluat, il intindem cu suciotoarea pe masa infainata si il impartim apoi in 8 parti egale.

Punem cate o lingurita de umplutura, rulam cornuletele si le asezam in tava, lasand loc intre ele, pentru ca se vor umfla la copt.

Le coacem in jur de 20 de minute, le asezam pe un platou si le pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete umplute cu pasta de macese si nuci macinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

oanapl 1

10.04.2017, 17:12

Delicioase! Imi ploua in gura!

Rocsi 1

10.04.2017, 21:09

Am venit cu un bol gol si o sa il umplu cu cornulete de la tine!

anca_rm 1

11.04.2017, 10:40

ce cornulete minunate ai pregatit , ador pasta de macese

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu