Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Din categoria ''aluaturi de casa'' am prestat niste cornuri delicioase si pufoase. M-am inspirat de la bucataras Miuta.
Cernem faina intr-un castron incapator si facem o adancitura in mijloc.
Laptele il punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul si 50 g unt si il punem pe foc pana se topeste untul. Se lasa sa se tempereze, sa devina caldut, nu trebuie sa fie fierbinte, se adauga drojdia maruntita si se amesteca bine pana se dizolva, apoi se toarna totul in castronul cu faina se amesteca cu putina faina. Se lasa sa creasca 20 min, apoi se adauga oul, sarea, zaharul vanilat si se omogenizeaza bine ingredientele. Se adauga si uleiul si se framanta pana nu se mai lipeste aluatul de mana. Se acopera cu folie alimentara sau cu un prosop si se lasa la crescut cca 1 ora.
Atentie: in bucatarie trebuie sa fie cald, iar ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Dupa ce a crescut aluatul se imparte in 12 bile aproximativ egale, eu am cantarit aluatul 980 g si mi-au iesit bilutele la cca 81,5 g fiecare.
Intindem fiecare bila in parte si apoi intindem untul moale ( cca 8 g pentru fiecare bila de aluat), dupa ce am intins untul rulam cat mai strans si formam cornul. Procedam la fel pana terminam toate bilele, asezam in tava cornurile formate si le mai lasam sa creasca 20 min, apoi le ungem cu ou si presaram cu mac.
Bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru cca 15-20 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos.
Am mancat doua pe nerasuflate imediat ce le-am scos din cuptor, mirosea dumnezeieste in bucatarie, un deliciu de cornuri aromate si pufoase.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola