Desert coronita de Florii (de post)

de Constelatialeu in Dulciuri, 11 Apr 2020 | 540 vizualizari

 

M-am inspirat de la Rocsi pentru cozonacul de post cu fanta, doar ca eu m-am jucat un pic si am inlocuit pe ici pe colo, prin unlele parti....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • cca 500 g faina 
  • 1 pliculet drojdie uscata 
  • 250 ml suc fanta
  • 50 g margarina rama, topita
  • un praf de sare
  • un pliculet finesse cu coaja de portocala 
  • 60 g zahar
  • Umplutura
  • nuca macinata cca 100 g
  • cacao cca 1 lingura cu varf
  • 2 pliculete zahar vanilat 
  • suc fanta cca 3-4 linguri
  • esenta de vanilie 1 lingurita
  • stafide
  • cubulete de rahat
  • Pt. uns
  • suc fanta amestecat cu ulei ( se unge la final, cand se scoate din cuptor )
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert coronita de Florii (de post):

Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura si punem drojdia uscata si putin zahar.


Adaugam un pic de suc fanta incalzit si amestecam putin, lasam 10 min sa se activeze drojdia, presaram sarea, restul de zahar si coaja de portocala peste faina. Dupa 10 min incepem sa turnam restul de fanta incalzita si sa amestecam maiaua cu restul de faina si ingrediente, la final adaugam si margarina topita si incepem sa framantam cca 30 min, daca aveti robot cca 10-15 min.


Dupa ce am framantat bine, asezam aluatul inapoi in bol, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca cca 1ora si 30 min sau pana isi dubleaza volumul.


De retinut ca ingredientele sa fie la temperatura camerei, sa fie cald in camera.


Intre timp pregatim umplutura. Amestecam nuca macinata cu cacaua, adaugam zaharul vanilat, esenta de vanilie si la final sucul fanta, omogenizam.


Cand aluatul a crescut suficient,il rasturnam pe blatul de lucru, il impartim in doua ( eu am oprit un pic de aluat ca am modelat cateva floricele ). Intindem prima foaie dreptunghiulara si punem umplutura de nuca pe toata suprafata, apoi adaugam stafide, rulam bine.


Apoi intindem un dreptunghi si din a doua bucata de aluat , pe aceasta asezam bucatele de rahat, rulam bine. Apoi luam ambele rulouri si le impletim, apoi le unim formand o coronita. Deasupra modelam cateva floricele din aluatul oprit si punem in mijlocul fiecarei floricele o bucatica de rahat rosu, iar din rahatul verde formam codite si frunzulite.


Am copt coronita intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc. Dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, sub tava eu am pus un ibric cu apa ca sa nu se arda pe fund, lasam la cuptor pana incepe sa se rumeneasca frumos si trece testul scobitorii.


Cand este gata. scoatem forma din cuptor, scoatem coronita din forma si o ungem cu suc de fanta amestecat cu putin ulei.


Daca sunteti pofticiosi si vreti sa mancati asa calda, rupeti nu taiati ccu cutitul......eu sunt pofticioasa.....de fapt cald imi place cozonacul....:D

TIPS-URI

1

ingredientele sa fie la temperatura camerei

2

tapetam forma cu hartie de copt, iar baza o ungem cu margarina si un pic de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert coronita de Florii (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Constelatialeu 1

13.04.2020, 21:56

Multumesc, dragutilor !

Panacris 1

14.04.2020, 16:50

Minunată și delicioasă!

dantes 1

17.04.2020, 10:56

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello