Duet de mere si banane cu crema de ciocolata

de Oana in Dulciuri, 19 Iul 2009 | 4023 vizualizari

 

O salata delicioasa, pe gustul copiilor! Un desert foarte rapid!

 

INGREDIENTE

  • 60 g ciocolata amaruie
  • 100 g frisca lichida
  • 2 mere verzi
  • 2 banane coapte
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 8 curmale
       Pentru ornat:
  • zahar pudra
  • scortisoara
  • ciocolata rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Duet de mere si banane cu crema de ciocolata:

Se prepara mai intai crema de ciocolata, cu o ora-doua inainte si se lasa la frigider. Se topeste ciocolata cu frisca lichida, se omogenizeaza si se lasa la racit. apoi se pune in frigider cel putin o ora. Inainte de servirea desertului se scoate crema si se bate bine cu mixerul pana se umfla si se intareste.


Merele se curata de coaja, se taie sferturi si se scot samburii si cotoarele, apoi se taie felii subtiri. Se amesteca cu bananele taiate rondele. Se impart pe 4 farfurii si se stropesc imediat cu cate o lingura de zeama de lamaie, pentru fiecare portie. se aseaza cate 2 curmale fara samburi pe fiecare farfurie, apoi se presara scortisoara si zahar pudra.


Se aseaza pe fiecare farfurie o lingura de sos de ciocolata si se orneaza cu bucatele de ciocolata sau ciocolata rasa.

 

TIPS-URI

1

Crema de ciocolata se poate imbunatati cu 2-3 biscuiti  faramitati din aluat fraged.

2

In perioada Craciunului se poate adauga in crema un varf de cutit de scortisoara si un praf de cuisoare.

3

Pentru o preparare mai rapida, se poate inlocui crema de ciocolata cu un topping din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Duet de mere si banane cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

ANCA 1

21.07.2009, 23:08

interesant!

Oana 1

21.07.2009, 23:47

Multumesc, este foarte bun, incercati-l!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si bezea