Duet de mere si banane cu crema de ciocolata

de Oana in Dulciuri, 19 Iul 2009 | 4445 vizualizari

 

O salata delicioasa, pe gustul copiilor! Un desert foarte rapid!

 

INGREDIENTE

  • 60 g ciocolata amaruie
  • 100 g frisca lichida
  • 2 mere verzi
  • 2 banane coapte
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 8 curmale
       Pentru ornat:
  • zahar pudra
  • scortisoara
  • ciocolata rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Duet de mere si banane cu crema de ciocolata:

Se prepara mai intai crema de ciocolata, cu o ora-doua inainte si se lasa la frigider. Se topeste ciocolata cu frisca lichida, se omogenizeaza si se lasa la racit. apoi se pune in frigider cel putin o ora. Inainte de servirea desertului se scoate crema si se bate bine cu mixerul pana se umfla si se intareste.


Merele se curata de coaja, se taie sferturi si se scot samburii si cotoarele, apoi se taie felii subtiri. Se amesteca cu bananele taiate rondele. Se impart pe 4 farfurii si se stropesc imediat cu cate o lingura de zeama de lamaie, pentru fiecare portie. se aseaza cate 2 curmale fara samburi pe fiecare farfurie, apoi se presara scortisoara si zahar pudra.


Se aseaza pe fiecare farfurie o lingura de sos de ciocolata si se orneaza cu bucatele de ciocolata sau ciocolata rasa.

 

TIPS-URI

1

Crema de ciocolata se poate imbunatati cu 2-3 biscuiti  faramitati din aluat fraged.

2

In perioada Craciunului se poate adauga in crema un varf de cutit de scortisoara si un praf de cuisoare.

3

Pentru o preparare mai rapida, se poate inlocui crema de ciocolata cu un topping din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Duet de mere si banane cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

ANCA 1

21.07.2009, 23:08

interesant!

Oana 1

21.07.2009, 23:47

Multumesc, este foarte bun, incercati-l!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem (de post)