Duet de mere si banane cu crema de ciocolata

de Oana in Dulciuri, 19 Iul 2009 | 6055 vizualizari

 

O salata delicioasa, pe gustul copiilor! Un desert foarte rapid!

 

INGREDIENTE

  • 60 g ciocolata amaruie
  • 100 g frisca lichida
  • 2 mere verzi
  • 2 banane coapte
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 8 curmale
       Pentru ornat:
  • zahar pudra
  • scortisoara
  • ciocolata rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Duet de mere si banane cu crema de ciocolata:

Se prepara mai intai crema de ciocolata, cu o ora-doua inainte si se lasa la frigider. Se topeste ciocolata cu frisca lichida, se omogenizeaza si se lasa la racit. apoi se pune in frigider cel putin o ora. Inainte de servirea desertului se scoate crema si se bate bine cu mixerul pana se umfla si se intareste.

Merele se curata de coaja, se taie sferturi si se scot samburii si cotoarele, apoi se taie felii subtiri. Se amesteca cu bananele taiate rondele. Se impart pe 4 farfurii si se stropesc imediat cu cate o lingura de zeama de lamaie, pentru fiecare portie. se aseaza cate 2 curmale fara samburi pe fiecare farfurie, apoi se presara scortisoara si zahar pudra.

Se aseaza pe fiecare farfurie o lingura de sos de ciocolata si se orneaza cu bucatele de ciocolata sau ciocolata rasa.

TIPS-URI

1

Crema de ciocolata se poate imbunatati cu 2-3 biscuiti  faramitati din aluat fraged.

2

In perioada Craciunului se poate adauga in crema un varf de cutit de scortisoara si un praf de cuisoare.

3

Pentru o preparare mai rapida, se poate inlocui crema de ciocolata cu un topping din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Duet de mere si banane cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 300 lei
1099.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (3)

ANCA 1

21.07.2009, 23:08

interesant!

Oana 1

21.07.2009, 23:47

Multumesc, este foarte bun, incercati-l!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu vanilie