Desert cosulete cu dulceata si nuca

de Dea_Dea in Dulciuri, 19 Mar 2020 | 2948 vizualizari

 

Acum e acum, doamne le ador tare mult, dar nu le-am facut niciodata, poate va intrebati de ce ?Pentru ca nu stiu sau pentru ca intotdeauna facea altcineva si eu mancam :))

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE ALUAT:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri smantana
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr untura(la temperatura camerei)
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • UMPLUTURA:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • dulceata de care aveti eu am folosit se zmeura.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cosulete cu dulceata si nuca:

Aluat:
Punem intr-un bol galbenusurile, zaharul, smantana si untura, amestecam bine pana se omogenizeaza si adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt,  putin cate putin pana obtinem aluatul dorit, numai bun de modelat. Am luat cate o bucata de aluat , am pus-o in forma si am modelat-o dupa peretii formei. Trecem acum la umplutura.
Umplutura:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, se adauga nuca macinata si se amesteca cu o spatula de jos in sus.
Punem in cosulete dulceata si deasupra spuma de ou cu nuca. Le vom coace in cuptorul preincalzit la 170 Celsius pentru 20-30, pana incep sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete cu dulceata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese