Desert cozonac cu crema de ciocolata, nuca si alune

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 25 Mai 2017 | 1000 vizualizari

 

Hristos S-a Inaltat !De cate ori fac aluatul de cozonac ma gandesc la mamaia mea draga care m-a crescut,la copilaria mea frumoasa alaturi de ea,la preparatele minunate pe care le facea,la cozonacii pufosi pe care ii prepara de sarbatori,la mesele imbelsugate.Ador anii copilariei mele,au fost frumosi si au ramas in inima mea.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr de faina
  • 1 ou
  • 25 de gr de drojdie proaspata
  • 1 lingura cu miere
  • 250 ml de lapte
  • 50 gr de unt
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 200 gr crema de ciocolata
  • 150 gr de nuca macinata
  • 100 gr de alune pisate
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingurita de zahar
  • putin lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu crema de ciocolata, nuca si alune:

Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce a crescut, peste maia se adauga faina, oul si zaharul. Se adauga laptele in timp ce framantam, putin cate putin, pana obtinem un aluat omogen.


Se adauga untul la temperatura camerei si continuam sa framantam aluatul. Cand e gata, il lasam sa creasca la caldura aproximativ o ora sau pana si-a dublat volumul.


Pe masa de lucru, am presarat faina, am impartit aluatul in 2 parti si din fiecare parte am facut 2 bile pe care le-am lasat sa mai creasca. Din fiecare, am intins cu ajutorul sucitorului, cate o foaie pe care am umplut-o cu crema de ciocolata, nuca si alune pisate si am rulat. Am impletit cele 2 rulouri facute si am unit bine la capete ca sa nu iasa umplutura.


Tavile de cozonac le-am tapetat cu hartie de copt. In fiecare tava, am asezat cate un cozonac impletit si l-am uns cu ou batut cu cateva linguri de lapte si am presarat zahar deasupra. Dupa ce am pus cozonacii in tavi si i-am uns, i-am mai lasat la crescut 20 de minute. Am incins cuptorul la 180 grade C si i-am lasat la copt 35 de minute.

 

TIPS-URI

1

in loc de unt, putem sa folosim 50 ml de ulei.

2

daca nu avem drojdie proaspata, putem folosi si un pliculet de drojdie uscata.

3

toate ingredientele pentru prepararea cozonacului, trebuie sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu crema de ciocolata, nuca si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Adi 1

26.05.2017, 22:06

Foarte bun!

mihaelar63 1

30.05.2017, 07:35

abstract01 1

18.06.2017, 13:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krista