Desert cozonac cu merisoare si nuca – de post

de anca_rm in Mancaruri de post, 24 Mar 2017 | 410 vizualizari

 

Un cozonac foarte gustos si foarte usor de facut.
Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250-270ml apa carbogazoasa
  • coaja razuita de la o lamaie bio
  • 10 gr drojdie uscata
  • pudra de scortisoara
  • 50 ml ulei
  • 120 gr zahar
  • Pt umplutura
  • 250 gr nuca
  • 100 gr merisoare
  • esenta rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu merisoare si nuca – de post:

Faina o cernem, daca este nevoie.


Apa o incalzim putin si dizolvam in ea drojdia uscata. impreuna cu 2 linguri de zahar.


Facem o mica adancitura in faina si punem zaharul, scortisoara, uleiul, coaja razuita de lamaie si apa cu drojdia.


Framantam pana cand avem un aluat ferm si nelipicios.


Acoperim aluatul cu un prosop curat sau cu o folie de plastic si il punem intr-un loc caldut.


Asteptam sa creasca pana isi dubleaza volumul (cam 45 minute, dar depinde de temperatura din incapere).


Pana creste aluatul, facem umplutura :


Nuca prajita o maruntim sau chiar o putem macina; merisoarele le amestecam cu esenta de rom si le lasam sa traga esenta.


Pe masa infainata sau unsa cu ulei, turnam aluatul si il intindem pana cand obtinem o foaie de aluat groasa cam de 0.5 mm.


Pe aluatul intins, punem cu mana nuca si merisoarele. Rulam aluatul si il asezam in tava de copt.


Acoperim cozonacul cu o folie de plastic unsa cu ulei si il lasam sa creasca din nou, pentru inca 30-45 minute.


Il punem la copt in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 40 minute.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu merisoare si nuca – de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

miki_a 1

25.03.2017, 17:14

Delicios!🍞🍞🍞

mirela0911 1

26.03.2017, 17:16

O feliuta servesc si eu!

Bucataras Diana 1

27.03.2017, 12:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu cartofi