Tocanita de ciuperci cu ardei copt

de Panacris in Mancaruri de post, 24 Apr 2020 | 5583 vizualizari

 

O mâncărică tare apreciată în CasaZmeilor, deși culmea e fără proteine din carne, doar din vegetale.
Ideală e cu ciuperci de pădure, dar în condițiile actuale, sunt bune și champignoanele 😉

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci proaspete cca. 1000 g,
  • Ceapă galbenă bucăți,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 4 fire,
  • Praz partea albă cca. 10 cm,
  • Ardei kapia 4 bucăți,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 250 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu ardei copt:

Ardeiul kapia se coace la foc rapid, pe flacăra aragazului sau în cuptor, apoi se pune într-un vas, se sărează și se acoperă. După cca. 20 minute se curăță de coajă și se toacă mărunt.

Toate aliaceele, ceapa galbenă, ceapa verde, prazul și usturoiul, se curăță apoi se toacă grosier, se pun la călit cu uleiul și puțină apă, acoperit la foc mic, cca. 10 minute.

Între timp se curăță ciupercile și se taie în sferturi.

Ardeiul gras se spală, curăță și toacă mărunt.

După ce amestecul de ceapă a devenit translucid, se adaugă cubulețele de ardei gras, ciupercile și ardeiul kapia copt. Se asezonează de sare, piper și boia, adaugă vinul cât să le acopere, apoi se lasă la gătit, neacoperit cca. 25 minute la foc mediu.

Tocăniță se servește fierbinte cu garnitura preferată, mămăliguță, piure, orez sau, de ce nu, pâine proaspătă.

 

Spor și poftă bună!  

TIPS-URI

1

Ideală e cu ciuperci de pădure, dar în condițiile actuale, sunt bune și champignoanele 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu crupe (pasat) de porumb si ciuperci