Desert cozonac cu nuca

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 1 Dec 2015 | 28110 vizualizari

 

La multi ani romani oriunde v-ati afla! La multi ani Romania!A iesit o pufosenie delicioasa cu multaaaaaaaa nuca.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 25 gr drojdie proaspata
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 600 gr de nuca macinata
  • 4 linguri de cacao
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de lapte
  • zahar pentru presarat deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu nuca:

Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de sare, punem mirodenile, maiaua si amestecam usor. In timp ce framantam adaugam laptele treptat, ouale si la sfarsit uleiul.


Framantam pana nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul sa creasca langa o sursa de caldura timp de 1 ora sau pana isi dubleaza bine volumul.


Pentru umplutura, amestecam nuca macinata cu cacaua, zaharul si laptele pana obtinem o compozitie omogena.

Presaram faina pe masa de lucru, impartim aluatul in 4 parti pe care le modelam in bile si le lasam sa mai creasca 20 de minute. Din fiecare intindem cu ajutorul sucitorului cate o foaie pe care o umplem si o rulam. Impletim apoi cele 2 rulouri facute si unim bine la capete ca sa nu iasa umplutura.


Procedam la fel cu fiecare cozonac. Tavile de cozonac le tapetam cu hartie de copt. In fiecare tava asezam cate un cozonac impletit siil ungem cu oul batut cu cateva linguri de lapte si presaram zahar deasupra.


Ii lasam sa mai la creasca 20 de minute, acoperiti cu un prosop curat. Incalzim cuptorul la 180 grade si ii lasam 35-40 de minute.pana sunt rumeni si crescuti.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Putem adauga in aluatul de cozonac si o lingura de untura, ca sa fie mai fraged.

2

Untura ajuta cozonacul sa ramana proaspat si pufos mult timp.

3

Toate ingredientele pentru prepararea cozonacului trebuie sa fie la temperatura camerei.

4

Ca sa fie pufos, faina trebuie sa fie uscata si aerisita, cernuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Aletta 1

03.12.2015, 22:50

Minunatie de cozonac!!!

mirela0911 1

04.12.2015, 10:32

Super faini ti-au ieșit cozonacii!

reisnaor_2006 1

14.12.2015, 11:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rugelach