Desert cozonac floare cu nutella

de Lau in Dulciuri, 4 Mar 2018 | 2152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1 lingurita sare
  • esenta de portocale
  • 50 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 25 g drojdie
  • 200 ml lapte batut
  • 200 g nutella
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac floare cu nutella:

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul, coaja de portocala, facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untul la temperatura camerei, galbenusurile batute cu lapte si esenta de portocale.

Incepem sa framantam adunand faina de pe marigine pana ce rezulta un aluat omogen si elastic. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 4 bucati egale. Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie rotunda. Asezam in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt.

Daca dorim un cerc perfect ne ajutam de o farfurie si decupam aluatul, eu l-am lasat asa cum am reusit sa il intinde.

Ungem prima foaie cu crema de ciocolata,adaugam a 2 foaie,ungem cu crema-a 3 foaie-crema-a 4 foaie.

In mijloc adaugam un pahar si impartim cercul in 4 parti egale, dupa care cele 4 parti le taiem in 2 si obtinem 8 petale.

Din nou cele 8 petale le vom taia in 2 si la final vom obtine 16 petale.

Luam cate 2 petale si le rasucim, una spre stanga si cealalta spre dreapta, le lipim la capat.

Procedam astfel pana vom obtine o floare cu 8 petale. Acoperim cu un prosop si lasam cca 110-15 min sa creasca.

Ungem cu galbenusul batut cu lapte si dam la cuptorul incalzit cca 40 min  (eu am facut proba cu scobitoarea dupa 30 min)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac floare cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati