Desert cozonac floare de post

de Oana in Prajituri, 11 Ian 2018 | 1021 vizualizari

 

O reteta simpla de cozonac de post, reteta video o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 250 ml suc proaspat stors de portocale
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet drojdie uscata – 7 grame
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala

Umplutura:

  • 3-4 linguri nuca macinata
  • optional stafide
  • 1-2 linguri ulei pentru uns

Crema de cacao:

  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac floare de post:

1. Pune intr-un castron faina, un praf de sare si coaja rasa de portocale. Adauga drojdia uscata. Nu este nevoie sa o dizolvi. Daca folosesti drojdie proaspata, poti sa o amesteci cu o lingurita de zahar pana devine lichide si apoi o pui peste faina.


2. Amesteca zaharul cu sucul de portocale si incalzeste-l putin, cat se se dizolve zaharul si poti tine lejer degetul in amestec, sa nu fie fierbinte!


3. Pune sucul de portocale cald si amesteca usor, incorporand faina.


4. Adauga ulei putin cate putin si framanta aluatul 10 minute pana devine pufos si nu se mai lipeste de maini.


5. Unge un castron cu ulei, pune bila de aluat si lasa-l in loc cald 1 ora, 1 ora jumatate, pana creste si isi dubleaza volumul. Este posibil sa creasca mai greu, pentru ca nu are lapte si oua. Il poti pune in cuptorul electric la 40 de grade ca sa nu stai cu grija.


6. Pregateste crema de cacao: amesteca zaharul cu cacao si ulei si incorporeaza bine.


7. Dupa ce aluatul a crescut imparte-l in patru si intinde prima foaie rotunda direct pe hartia de copt si transfer-o apoi in tava de aragaz


8. Unge-o cu crema de cacao, presara nuca si stafide, intinde a doua foaie si pune-o deasupra. Unge din nou cu cacao, nuca, stafide, iar foaie, iar umplutura si pune urmatoarea foaie.


9. Pune un pahar in mijloc, cu gura in jos si cresteaza cu cutitul sus, jos si in laterale, apoi inca o data si inca o data pana obtii 16 petale.


10. Rasuceste-le cu grija, doua cate doua, in exterior, de doua ori, formand petalele florii.


11. Acopera tava cu un prosop si mai lasa-l sa creasca la loc cald, inca 30 de minute.


12. Unge cozonacul cu putin ulei, apoi pune-l in cuptorul incalzit la 180 de grade C si lasa-l 30 de minute sa se coaca, pana se rumeneste frumos deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac floare de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

UrsanMihaela 1

12.01.2018, 20:20

arata foarte bine , nici nu zici ca e de post

oanapl 1

12.01.2018, 23:53

Ce frumos este!

Lau 1

14.01.2018, 10:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello