Desert crema de ciocolata, la pahar

de RODIMUR in Dulciuri, 27 Sep 2019 | 784 vizualizari

 

Ceva dulce, la pahar, rapid și ușor de făcut. Exact ce pot să fac acum, în convalescență...
Există multe variante de cremă de ciocolată la pahar, unele cu albușuri, sau gălbenușuri crude  (ceea ce am vrut să evit) așa că am ajuns la această soluție, care ni s-a părut foarte fină. Fiind cu ciocolată neagră (pentru că asta aveam în casă), crema este puțin amăruie, de aceea am folosit mai mult zahăr (75 de grame). Evident, crema poate fi făcută cu ciocolată cu lapte și atunci se reduce cantitatea de zahăr.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml de lapte
  • 50 grame de ciocolată neagră
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri de smântână grasă
  • 50-75 grame de zahăr tos
  • 1-2 linguri de amidon alimentar
  • 2 lingurițe de ulei de alune de pădure
  • Pentru decor:
  • frișcă
  • ornamente decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de ciocolata, la pahar:

Ciocolata mărunțită se topește la foc mic, în lapte.


Se amestecă zahărul cu amidonul și se adaugă smântâna și gălbenușurile. Se mixează aceste ingrediente și se adaugă încet în ciocolata topită cu laptele.


Compoziția se dă la foc mic și se amestecă întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului și pentru ca gălbenușurile să nu coaguleze.


Când crema s-a îngroșat, se ia vasul de pe foc și se lasă puțin să se răcorească, amestecând în ea, din când în când, ca să nu se formeze crustă. Când crema s-a răcorit, se adaugă uleiul de alune de pădure și se omogenizează bine compoziția.


Între timp se prepară frișca din: 150 ml de smântână rece, 1 lingură încărcată de zahăr pudră și opțional, 1 plic de vanilie.


Se toarnă crema răcită în pahare și se decorează cu frișcă și ornamente. Se dă la frigider cel puțin 25-30 de minute, înainte de servire.

TIPS-URI

1

În toate etapele, crema aceasta se face la foc mic, amestecând întruna ingredientele.

2

Dacă folosiți ciocolată cu lapte, puteți reduce cantitatea de zahăr (50 grame). Dacă ciocolata este amară, puteți adăuga 75 de grame de zahăr.

3

Pentru o cremă mai legată, adăugați 2 linguri de amidon alimentar. Pentru o cremă mai moale, este suficientă 1 lingură de amidon.

4

Crema poate fi turnată călduță la pahar, dar trebuie neapărat să fie rece, atunci când decorați cu frișca rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de ciocolata, la pahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

28.09.2019, 23:04

Mulțumesc frumos, Cristinuța!

dantes 1

29.09.2019, 10:29

Delicioasa!

RODIMUR 1

29.09.2019, 10:53

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo