Desert crema de zahar ars

de Oana in Prajituri, 11 Ian 2018 | 2026 vizualizari

 

Azi ne alintam cu un desert extrem de popular, apreciat in toata lumea, un desert cu gust fin de vanilie si caramel. Este vorba de crema de zahar ars sau creme brulee, cum este cunoscut in bucataria franceza.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 150 g zahar pentru caramel
  • 6 oua
  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • semintele de la o pastaie de vanilie sau o lingurita de extract de vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de zahar ars:

Mai intai mixeaza ouale intregi cu zaharul cu ajutorul unui robot de bucatarie sau un mixer.


Adauga semintele de vanilie sau extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si apoi laptele.


Lasa amestecul deoparte si pune 150 gr de zahar intr-o craticioara sa se caramelizeze.


Cand devine auriu, opreste focul si imparte caramelul in forme individuale sau intr-o tava ce va merge la cuptor.


Lasa caramelul sa se raceasca putin, apoi toarna compozitia de lapte.


Pune crema de zahar ars la cuptor, la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute, pana se incheaga bine de tot.


Lasa-le apoi la racit si pune formele in frigider 2-3 ore.


Rastoarna crema de zahar ars pe farfurie si serveste-o cu putina frisca sau fructe.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

CofetariiBucatari 1

12.01.2018, 18:43

Lau 1

13.01.2018, 10:48

oanapl 1

15.01.2018, 20:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Favorit cu nuci