Desert cremos cu portocala

de Rocsi in Dulciuri, 15 Ian 2012 | 2443 vizualizari

 

Un desert simplu,delicios si pe care il dedic lui Cristi pentru gestul facut!!!Multumesc Cristi!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 40 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 portocala
  • 2 linguri suc de portocala
  • piscoturi
  • bombonele decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremos cu portocala:

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat.


Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana devin lucioase.


Incorporam si faina in ploaie,apoi sucul de portocala.


Cand laptele incepe sa fiarba il tragem de pe foc si punem compozitia de galbenusuri.


Amestecam bine cu un tel,apoi punem iar pe foc,si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.


Cand e gata o luam de pe foc.


Dam coaja de portocala pe razatoarea mica ,iar portocala o facem feliute,apoi o taiem cubulete.


In crema adaugam o lingurita coaja de portocala rasa si cuburi de portocala.


Amestecam usor.


Pregatim niste cupe.


Pe fundul lor punem cate un piscot sfaramat,apoi turnam crema.


Mai punem cate un piscot ,taiat pe jumatate,in fiecare cupa,iar deasupra niste bombonele .


Dam la rece ,apoi servim.


O crema delicioasa,cu gust de portocala ce poate fi consumata asa,sau se pot umple tarte,gogosi,rulouri etc!!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremos cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Rocsi 1

16.01.2012, 19:58

Mamaie!!

Angelina_Elena 1

17.01.2012, 22:10

arata foarte bine,ce-as mai manca si eu...

Rocsi 1

18.01.2012, 21:34

Daria!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Caramela