Desert cremos cu portocala

de Rocsi in Dulciuri, 15 Ian 2012 | 2217 vizualizari

 

Un desert simplu,delicios si pe care il dedic lui Cristi pentru gestul facut!!!Multumesc Cristi!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 40 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 portocala
  • 2 linguri suc de portocala
  • piscoturi
  • bombonele decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremos cu portocala:

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat.

Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana devin lucioase.

Incorporam si faina in ploaie,apoi sucul de portocala.

Cand laptele incepe sa fiarba il tragem de pe foc si punem compozitia de galbenusuri.

Amestecam bine cu un tel,apoi punem iar pe foc,si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Cand e gata o luam de pe foc.

Dam coaja de portocala pe razatoarea mica ,iar portocala o facem feliute,apoi o taiem cubulete.

In crema adaugam o lingurita coaja de portocala rasa si cuburi de portocala.

Amestecam usor.

Pregatim niste cupe.

Pe fundul lor punem cate un piscot sfaramat,apoi turnam crema.

Mai punem cate un piscot ,taiat pe jumatate,in fiecare cupa,iar deasupra niste bombonele .

Dam la rece ,apoi servim.

O crema delicioasa,cu gust de portocala ce poate fi consumata asa,sau se pot umple tarte,gogosi,rulouri etc!!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremos cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Desert cremos cu portocala-0
Desert cremos cu portocala-1

COMENTARII (39)

Rocsi

Rocsi 1

16.01.2012, 19:58

Mamaie!!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

17.01.2012, 22:10

arata foarte bine,ce-as mai manca si eu...

Rocsi

Rocsi 1

18.01.2012, 21:34

Daria!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!