Desert cu cannelloni şi brânza de vaci

de diaconta in Dulciuri, 30 Noi 2013 | 2108 vizualizari

 

Pozele sunt cam jalnice,dar e un desert atât de bun ,încât am vrut neaparat să vă împărtăşesc reţeta.

 

INGREDIENTE

17 tuburi cannelloni

Pentru umplutura:

  • 600 g brânza dulce de vaci
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie

Pentru crema:

  • 4 galbenusuri de ou
  • 3 linguri zahar
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 linguri smântâna
  • Vanilie
  • Stafide înmuiate în rom
  • Zmeura

Pentru bezea:

  • 4 albusuri de ou
  • 100 g zahar
  • Zeama de lamâie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu cannelloni şi brânza de vaci:

Am pregatit mai întâi umplutura.


Pentru asta am amestecat toate ingredientele.


Pentru crema am mixat galbenusurile cu zaharul pâna s-au deschis la culoare,am adaugat crema mascarpone ,smântâna si frisca.Am mai mixat foarte putin,doar cât sa se omogenizeze totul.Am pus vanilia.


Cu ajutorul unui poş am umplut tuburile de cannelloni cu umplutura de brânza.


Le-am asezat într-un vas termorezistent ,pe care l-am uns cu unt.


Peste cannelloni am presarat o parte din stafidele ,pe care le-am înmuiat cu putin rom,apoi am acoperit bine cu crema si am mai presarat stafide si zmeura.


Am pus vasul la cuptor la 180 de grade.


Intre timp am pregatit bezeaua.


Albusurile cu zaharul le-am pus într-un bol de inox si le-am pus pe baie de aburi.


Am amestecat cu un tel pâna ce compozitia s-a încalzit si luând între degete spuma,nu am mai simtit granulele de zahar.


Am luat vasul de pe aburi si am continuat sa mixez spuma pâna a prins consistenta si a devenit lucioasa si ferma.La final am adaugat zeama de lamâie.


Dupa 20 de minute,am scos vasul din cuptor si am pus deasupra bezeaua.


Am reintrodus vasul la cuptor pentru alte 30 de minute pâna când s-a uscat bezeaua.


Pentru ca nu am vrut sa pun prea mult zahar la bezea,nu am obtinut o bezea crocanta asa cum as fi vrut.


Noi n-am prea avut rabdare,asa ca l-am taiat cât înca era cald.


Recomandarea mea ar fi sa-l lasati sa se raceasca,va fi mult mai bun si va arata mult mai bine când îl veti taia.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu cannelloni şi brânza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Lau 1

01.12.2013, 15:41

delicios

Aurelia 07_07 1

01.12.2013, 19:59

Arata super

Madelline 1

12.02.2014, 00:40

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Kilimanjaro