Desert cu ciocolată şi zmeură

de diaconta in Dulciuri, 27 Oct 2015 | 495 vizualizari

 

Dragii mei,azi v-am adus un desert foarte bun,dar mai ales e un desert pentru care nu trebuie sa ne simţim vinovaţi savurându-l cu plăcere maxima. De ce? Pentru că am folosit ciocolată cu 74% cacao,zmeură care este foarte eficientă în diete ,dar mai ales îndulcitorul natural pe baza de stevia Green Sugar,îndulcitorul cu zero calorii şi indice glicemic zero. Green Sugar este obţinut din extract de Stevia rebaudiana şi eritritol (obţinut din porumb),deci este un dulce natural,care nu schimbă gustul preparatelor şi poate fi folosit inclusiv în preparatele care presupun preparare termică.
Pentru că nu fermentează,este indicat chiar şi persoanelor care suferă de diabet.
O alternativă sănătoasă pentru dulciurile noastre.
Si pentru ca în luna Octombrie sărbătorim 5 ani de când Green Sugar este alături de noi,oferindu-ne o alternativă sănătoasă,i-am pus desertului o hăinuţă mai festivă.
Aşadar,haideţi să cântăm împreună „La mulţi ani Green Sugar”.

 

INGREDIENTE

Crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata 74% cacao
  • 200 ml smântâna pentru frisca 35,1% grasime( Excellence de la Elle&Vire)
  • 18 g îndulcitor Green Sugar(4 stick-uri)
  • 1 lingura visinata

Sos de zmeura:

  • 300 g zmeura congelata
  • 5 linguri îndulcitor Green Sugar

Pentru ornat:

  • 100 ml smântâna pentru frisca
  • 4 picaturi îndulcitor Green Sugar lichid
  • Sticksuri din ciocolata
  • Ornamente inimioara si confetti
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu ciocolată şi zmeură:

Smântâna pentru frisca am amestecat-o cu Green Sugar si am pus-o pe foc pâna a ajuns la punctul de fierbere.Am luay vasul de pe foc si am pus ciocolata rupta bucati.


Am amestecat cu un tel pâna când s-a topit ciocolata.Am adaugat apoi visinata.


Dupa ce s-a racorit am pus-o la frigider.


Dupa ce a început sa se întareasca,am mixat-o foarte bine si am pus-o în cupe.


Zmeura am amestecat-o cu Green Sugar si am pus vasul pe foc pâna s-a înmuiat putin,apoi am trecut-o printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.


Am pus iarasi vasul pe foc si am lasat sa fiarba pâna a scazut suficient si s-a îngrosat,asemanator unui gem.


Am pus sosul de zmeura în cupe peste ciocolata si am mai pus si zmeura.


Smântâna pentru frisca am mixat-o si am adaugat 4 picaturi de îndulcitor Green Sugar,apoi am pus-o în cupe cu ajutorul unui poş.


Am ornat cu cofetti si sticksuri din ciocolata.


Este de preferat sa-l lasati putin la frigider înainte de a-l servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu ciocolată şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

28.10.2015, 11:25

miki_a 1

29.10.2015, 20:04

Arata exceptional! Da-mi un indiciu despre smantana pentru frisca! Unde o gasesc de cumparat?

diaconta 1

29.10.2015, 21:37

Ela,eu am primit-o in cosul cadou.N-am vazut in comert.
Iti pun o poza cu cutia,poate esti mai norocoasa si gasesti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti din fulgi de ovaz