Desert cu crema de lapte (YALANCI TAVUK GÖĞSÜ )

de Lavinia in Dulciuri, 11 Feb 2014 | 15778 vizualizari

 

De cand am vazut aceasta minunatie la Meryem Sunar am zis ca trebuie sa o fac si eu neaparat.Nu stiu care este traducerea dar oricum ar fi este senzational!I-am facut ceva modificari in sensul ca am adaugat 3 straturi de biscuiti :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 1 pahar faina (nu foarte plin ,cam de un deget lipsa)
  • 1 pahar zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 l de lapte dulce
  • aprox 160 g biscuiti Leibniz (sau oricare alti biscuiti de calitate)
  • Sosul de ciocolata:
  • 1 pahar de apa(200 ml)
  • 1 pahar lapte (200 ml)
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri de zahar
  • 100 g ciocolata
  • nuca de cocos pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu crema de lapte (YALANCI TAVUK GÖĞSÜ ):

Intr-o oala incapatoare am pus la topit untul.


Peste unt am adaugat faina si am amestecat asa cam 2-3 minute pe foc mic.


Am adaugat treptat laptele amestecand energic pentru a desface faina .


Peste lapte am adaugat zaharul si am lasat crema pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat.


Am luat-o de pe foc si am adaugat un praf de sare si zaharul vanilat.


Am lasat-o sa se racoreasca aprox 5 minute amestecand din cand in cand in ea .


Am pus crema intr-un bol mai mare si am mixat-o la viteza mare 4-5 minute.


Intr-un vas dreptunghiular de yena am pus primul strat de biscuiti.


Am adaugat 1/2 din crema,alt strat de biscuiti ,restul de crema si ultimul strat de biscuiti.


Intre timp am pregatit sosul de ciocolata.


Am amestecat zaharul cu amidonul si cacaua apoi am turnat treptat laptele si apa si am pus amestecul pe foc amestecand continuu pana a prins consistenta.


Am luat de pe foc ,am adaugat ciocolata rupta bucatele si am amestecat usor pana s-a topit ciocolata.


Am turnat sosul de ciocolata peste desert,am presarat fulgi de cocos si am dat la rece peste noapte.(asta daca aveti rabdare :D )

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu crema de lapte (YALANCI TAVUK GÖĞSÜ )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

nilgun 1

22.02.2014, 16:04

arata fff bn desertul ,,,cred ca e si delicios...dar ceea ce scrie in paranteza titlului nu prea are de-a face

Lavinia 1

22.02.2014, 16:48

Multumesc Nelly :-)
Asa am vazut pe facebook la Meryem Sunar ,asa am trecut si eu

Lavinia 1

22.02.2014, 16:49

Si pe net am cautat dupa titlul din paranteza si tot budinci in genul la care am facut eu mi-au aparut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti