Desert cu crema de vanilie si capsuni

de Lavinia in Prajituri, 31 Iul 2013 | 4660 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua mici
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa

Crema de capsuni:

  • 2 plicuri creme ole de capsuni
  • 500 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 1-2 linguri zahar pudra

Crema de vanilie:

  • 500 ml creme ole de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra vanilat

Glazura:

  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu crema de vanilie si capsuni:

Blat

Bate albusurile spuma cu un praf de sare si apa.Adauga treptat zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o bezea tare.

Adauga uleiul,galbenusurile si cacaua amestecata cu faina amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava(35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.

Crema:

Intr-un bol incapator mixeaza laptele cu praful creme ole de capsuni si zaharul pudra pana se intareste.

Adauga treptat din frisca lichida pana obtii o crema pufoasa.
(la fel procedezi si cu crema de vanilie)

Asamblare:

Blat/crema de capsuni/crema de vanilie.

Lasa prajitura la rece pentru minim 8 ore.(eu am lasat-o peste noapte)

Portioneaza prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte in bucati potrivite si decoreaza cu glazura de ciocolata si ciocolata rasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

ianculubita 1

31.07.2013, 16:06

Ce frumos arata,cred ca e si delicioasa!

Teo 1

31.07.2013, 22:26

o prajitura fina ,ca si bucatareasa!

Lavinia 1

02.08.2013, 08:32

Multumesc frumos ! :-)

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere