Desert cu crema de vanilie si capsuni

de Lavinia in Prajituri, 31 Iul 2013 | 2000 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua mici
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa

Crema de capsuni:

  • 2 plicuri creme ole de capsuni
  • 500 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 1-2 linguri zahar pudra

Crema de vanilie:

  • 500 ml creme ole de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra vanilat

Glazura:

  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu crema de vanilie si capsuni:

Blat


Bate albusurile spuma cu un praf de sare si apa.Adauga treptat zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o bezea tare.


Adauga uleiul,galbenusurile si cacaua amestecata cu faina amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.


Tapeteaza o tava(35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.


Crema:


Intr-un bol incapator mixeaza laptele cu praful creme ole de capsuni si zaharul pudra pana se intareste.


Adauga treptat din frisca lichida pana obtii o crema pufoasa.

(la fel procedezi si cu crema de vanilie)


Asamblare:


Blat/crema de capsuni/crema de vanilie.


Lasa prajitura la rece pentru minim 8 ore.(eu am lasat-o peste noapte)


Portioneaza prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte in bucati potrivite si decoreaza cu glazura de ciocolata si ciocolata rasa.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

ianculubita 1

31.07.2013, 16:06

Ce frumos arata,cred ca e si delicioasa!

Teo 1

31.07.2013, 22:26

o prajitura fina ,ca si bucatareasa!

Lavinia 1

02.08.2013, 08:32

Multumesc frumos ! :-)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si crema de vanilie