Desert cu crema de vanilie si capsuni

de Lavinia in Prajituri, 31 Iul 2013 | 1774 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua mici
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa

Crema de capsuni:

  • 2 plicuri creme ole de capsuni
  • 500 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 1-2 linguri zahar pudra

Crema de vanilie:

  • 500 ml creme ole de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra vanilat

Glazura:

  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu crema de vanilie si capsuni:

Blat


Bate albusurile spuma cu un praf de sare si apa.Adauga treptat zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o bezea tare.


Adauga uleiul,galbenusurile si cacaua amestecata cu faina amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.


Tapeteaza o tava(35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.


Crema:


Intr-un bol incapator mixeaza laptele cu praful creme ole de capsuni si zaharul pudra pana se intareste.


Adauga treptat din frisca lichida pana obtii o crema pufoasa.

(la fel procedezi si cu crema de vanilie)


Asamblare:


Blat/crema de capsuni/crema de vanilie.


Lasa prajitura la rece pentru minim 8 ore.(eu am lasat-o peste noapte)


Portioneaza prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte in bucati potrivite si decoreaza cu glazura de ciocolata si ciocolata rasa.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

ianculubita 1

31.07.2013, 16:06

Ce frumos arata,cred ca e si delicioasa!

Teo 1

31.07.2013, 22:26

o prajitura fina ,ca si bucatareasa!

Lavinia 1

02.08.2013, 08:32

Multumesc frumos ! :-)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu fructe