Isler

de Panacris in Prajituri, 24 Dec 2014 | 4139 vizualizari

 

De data asta am combinat 3 rețete de islere ;) , Specifice sărbătorilor de iarnă, din Maramureș, cred că cel neistoric ;) Sunt fursecuri, umplute cu cremă de unt/margarină cu zahăr tos și nucă :D, glazurate cu ciocolată ;)

 

INGREDIENTE

  • faină albă de grâu 300 gr
  • rama mit butter 250 gr.
  • zahăr pudră 250 gr.
  • nucă măcinată 150 g.,
  • 1 fiolă de esență rom de la Dr Oetker,
  • praf de copt cu șofran Dr Oetker 1 plic,
  • smânână cât cuprinde pentru frământat, cca 4 linguri ;)
  • CREMA
  • Rama mit Butter 200 g.,
  • Zahăr tos 200 g,
  • Nucă măcinată 2-3 linguri.
  • Pentru glazură:
  • ciocolată neagră 2 tablete,
  • smântână pentru frișcă 3 linguri ;)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Isler:

Făina, zahărul pudra, nuca,esența de rom, praful de copt se amestecă cu margarina topită. Totul se frământă cu smântâna până se obține un aluat omogen. Se întinde ușor cu mână pe o planșetă presărată cu făină. Se taie forme rotunde cu un pahar de țuica cu marginile subțiri sau cine are cu o formă rotundă mică. Se pun la copt în tava tapetată cu foaie de pergament în cuptorul preincins cca. 20 de minute.


Pentru cremă se freacă bine untul cu zahărul tos până se omogenizează bine și 2-3 linguri de nucă tocată mărunt. Atenție trebuie să se simtă cristalele de zahăr în cremă.


Se unesc islere câte două cu cremă de unt, se rostogolesc prin nuca măcinată și se așează pe o tavă. Glazura se toarnă peste islere și se lasă la rece până a două zi. Islerele se fac cu cca. 3 zile înainte de a fi servite, alftel vor fi foarte tari.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Isler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

26.12.2014, 21:14

Foarte faine!

elucubratiiculinare 1

27.12.2014, 10:21

perfecte

cristeena20 1

14.12.2015, 21:40

vai ce frumoase sunt!!mai ca ma convingi sa fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Islere