Desert cu inghetata de lamaie si fructe tropicale

de katty in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 3075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piscoturi
  • inghetata de lamaie (3 galbenusuri,150 gr zahar,1-2 lamai medii,200 ml apa,200 ml frisca)
  • 1 compot de fructe tropicale
  • frunze de menta pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu inghetata de lamaie si fructe tropicale:

Scurgem compotul.Rupem 2-3  piscoturi in jumatati , le asezam pe fundul cupei si le stropim cu zeama de la compot. Asezam deasupra 2 cupe de inghetata si fructe din compot .Ornam cu frunze de menta si servim desertul imediat.

Pentru inghetata de lamaie punem la foc apa cu zaharul , amestecand usor, pana zaharul se topeste si da cateva clocote. Dam vasul jos,punem coaja rasa de lamaie, apoi zeama. Lasam sa se raceasca  putin, apoi turnam in fir subtire pestegalbenusuri, amestecand incontinuu. Punem vasul cu galbenusurile si siropul de lamaie la bain-marie(sau intr-un vas cu fundul dublu la foc mic) si amestecam pana incepe sa se ingroase. Dam vasul jos, il asezam cu fundul intr-un vas cu apa rece si amestecam pana compozitia se raceste. Batem frisca spuma si o amestecam cu crema de galbenusuri. Turnam inghetata intr-un vas cu capac si il dam la congelator pana a doua zi, amestecand din cand in ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu inghetata de lamaie si fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cremoasa de ciocolata