Desert cu inghetata de lamaie si fructe tropicale

de katty in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piscoturi
  • inghetata de lamaie (3 galbenusuri,150 gr zahar,1-2 lamai medii,200 ml apa,200 ml frisca)
  • 1 compot de fructe tropicale
  • frunze de menta pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu inghetata de lamaie si fructe tropicale:

Scurgem compotul.Rupem 2-3 piscoturi in jumatati , le asezam pe fundul cupei si le stropim cu zeama de la compot. Asezam deasupra 2 cupe de inghetata si fructe din compot .Ornam cu frunze de menta si servim desertul imediat.



Pentru inghetata de lamaie punem la foc apa cu zaharul , amestecand usor, pana zaharul se topeste si da cateva clocote. Dam vasul jos,punem coaja rasa de lamaie, apoi zeama. Lasam sa se raceasca putin, apoi turnam in fir subtire pestegalbenusuri, amestecand incontinuu. Punem vasul cu galbenusurile si siropul de lamaie la bain-marie(sau intr-un vas cu fundul dublu la foc mic) si amestecam pana incepe sa se ingroase. Dam vasul jos, il asezam cu fundul intr-un vas cu apa rece si amestecam pana compozitia se raceste. Batem frisca spuma si o amestecam cu crema de galbenusuri. Turnam inghetata intr-un vas cu capac si il dam la congelator pana a doua zi, amestecand din cand in ea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu inghetata de lamaie si fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mirela0911 1

18.06.2015, 14:09

As servi o portie!

Andreea Caroline 1

18.06.2015, 16:27

Super

Rocsi 1

18.06.2015, 20:48

Deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Profiterol la minut