Desert cu inghetata de vanilie,bezele si fructe de padure

de Toamna07 in Dulciuri, 31 Mai 2013 | 3494 vizualizari

 

Un desert inghetat si cremos este ideal pentru zilele calduroase!
Ca idee,am pornit de la inghetata persana a lui Chef Ramsay,care este un adevarat deliciu,in care am adaugat fructe de padure si cateva bezele sfaramate.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml de lapte gras
  • 500 ml de smantana lichida grasa
  • 10 galbenusuri
  • 130 g de zahar tos
  • esenta de vanilie de buna calitate(dupa gust)
  • 5-6 bezele
  • fructe de padure (300g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu inghetata de vanilie,bezele si fructe de padure:

Incalzim laptele si smantana intr-o cratita cu baza grea si stabila,pana incepe sa fiarba.Luam cratita de pe foc,adaugam vanilia si lasam asa.
Intre timp,intr-un bol mare,frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam incet peste crema de ou laptele cu smantana si amestecam bine,pana se ingroasa destul cat sa se lipeasca pe dosul lingurii.
Lasam crema sa se raceasca ,o mutam intr-o forma rotunda si dam la congelator.

Daca avem masina de inghetata,turnam si invartim compozitia pana se ingroasa.
Daca NU avem masina de inghetata,bagam vasul la congelator si o scoatem de 2-3 ori,la interval de 1 ora si mixam bine sa spargem acele de gheata.
Inghetata trebuie sa fie cremoasa.
Dupa ultima amestecare,punem in inghetata bezelele sfaramate si fructele de padure tavalite prin zahar farin.Dam la congelator,din nou(3-4 ore).
Pastram cateva fructe pentru decor.

Este absolut mortala!:)

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu inghetata de vanilie,bezele si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

diaconta 1

01.06.2013, 21:08

ce-as mai vrea sa fiu si eu acolo cu o portie MAAARE in fata

Toamna07 1

03.06.2013, 19:33

Sunteti grozave,va multumesc!

cristeena20 1

21.06.2013, 14:16

mmmmm..delicios!!!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Dulce rapid