Desert cu inghetata de vanilie,bezele si fructe de padure

de Toamna07 in Dulciuri, 31 Mai 2013 | 2094 vizualizari

 

Un desert inghetat si cremos este ideal pentru zilele calduroase!
Ca idee,am pornit de la inghetata persana a lui Chef Ramsay,care este un adevarat deliciu,in care am adaugat fructe de padure si cateva bezele sfaramate.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml de lapte gras
  • 500 ml de smantana lichida grasa
  • 10 galbenusuri
  • 130 g de zahar tos
  • esenta de vanilie de buna calitate(dupa gust)
  • 5-6 bezele
  • fructe de padure (300g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu inghetata de vanilie,bezele si fructe de padure:

Incalzim laptele si smantana intr-o cratita cu baza grea si stabila,pana incepe sa fiarba.Luam cratita de pe foc,adaugam vanilia si lasam asa.

Intre timp,intr-un bol mare,frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam incet peste crema de ou laptele cu smantana si amestecam bine,pana se ingroasa destul cat sa se lipeasca pe dosul lingurii.

Lasam crema sa se raceasca ,o mutam intr-o forma rotunda si dam la congelator.


Daca avem masina de inghetata,turnam si invartim compozitia pana se ingroasa.

Daca NU avem masina de inghetata,bagam vasul la congelator si o scoatem de 2-3 ori,la interval de 1 ora si mixam bine sa spargem acele de gheata.

Inghetata trebuie sa fie cremoasa.

Dupa ultima amestecare,punem in inghetata bezelele sfaramate si fructele de padure tavalite prin zahar farin.Dam la congelator,din nou(3-4 ore).

Pastram cateva fructe pentru decor.



Este absolut mortala!:)



Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu inghetata de vanilie,bezele si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

diaconta 1

01.06.2013, 21:08

ce-as mai vrea sa fiu si eu acolo cu o portie MAAARE in fata

Toamna07 1

03.06.2013, 19:33

Sunteti grozave,va multumesc!

cristeena20 1

21.06.2013, 14:16

mmmmm..delicios!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ,,carlionti"